Mezi Samsungem a Applem panuje čím dál větší bojovnost, tentokrát se jedná o dodávky displejů pro iPad mini 2. generace



543730_628799763800596_130824041_n

Mezi Samsungem a Applem to vře už delší dobu o tom není potřeba se snad ani rozepisovat, ale vždy to byl boj typu (seriál pro lidi), proto to ani nikdo nebral až tak vážně a někteří spíš pouze jako dobrý marketing.

 

Dnes už víme že postupem času se toto opravdu mění na bojovou náladu a to například u dodávavek displejů pro iPad mini 2. generace. Digitimes zveřejnil informaci od médií v Koreji, že Apple neprojevil a ani neprojeví zájem o výrobu displejů od společnosti Samsung. Apple udělá objednávku podle serveru Digitimes u společností LG Display, Sharp, Japan Display, AU Optronics a samozřejmě z velké části Innolux.Je to zajímavá událost, protože v minulosti se Apple vždy spoléhal na dodávku displejů od společnosti Samsung. Společnost LG se nechtěně ukázala u posledního vydání MacBooku Pro s Retina displejem, které měli značné problémy se zobrazením o proti konkurenční společnosti Samsung.

 

Budeme věřit Applu že mají vše pod kontrolou a nebude se opakovat problém z minulosti. Důvod k tomuto jednání je možná velmi jednoduchý, Apple chce brát komponenty od společností které mu přímo nekonkurují.