Apple Store - tričko - iconNově otevřený Apple Store nepatří Apple Inc. V celé Číně jsou pouze 4 Apple Store prodejny patřící Apple Inc. Ovšem pouze ve městě Kchung-mingu jsou 3 a Pekingu další 2 prodejny. Jak je to možné? Falešném obchody Apple Store jsou do posledního detailu upravené tak, aby obchod odpovídal přesně standartům Apple Store od Apple Inc., modrá trička s nakousnutým jablíčkem na zaměstnancích, šedě břidlicová podlaha a typické točité schodiště jaké je např. ve francouzském Louveru. Je zde přeci pár změn, výlohu obchodu obohacuje nápis Apple Store i přes to, že Apple kromě loga nepoužívá žádné označení pro své obchody. Vybavení prodejen je vytvořeno z velmi levných materiálů a napájení iPhonů, iPadů, iPodů, Maců je rovněž z falešných konektorů a kabelů.



Falešné Apple Store prodejny v Číně

Je neskutečné, že v Kchun-mingu se tyto falešné obchody neustále šíří a vytvářejí se stále nové prodejny. V těchto obchodech se skutečně prodávají Apple produkty, ale pořízeny byly nelegální cestou, kromě toho cena prodávaných produktů je vyšší než u samotného Applu.

Další zajímavost těchto obchodů je ta, že zaměstnanci si myslí, že skutečně pracují v Apple Store pro samotný Apple. Kuriozitou je potom výplatní páska od samotného Steva Jobse.

Falešné Apple Store prodejny v Číně

 

Zdroj: ČTK | AP | LsA |Yun qu km