iMac 2013 - iconNa tyto výhody a nevýhody upozornil server iFixit, který je znám tím, že každé zařízení velmi pečlivě rozebere a projde možnosti právě představeného zařízení. Ne jinak tomu bylo i u včera představené nové generace iMac 2013.



 

Nevýhody:

Nejprve se vrhneme na nevýhody, protože ty nám přijdou dost závažné, procesor už není možné vlastnoručně vyměnit, je totiž napevno zabudován k základní desce Applem. Pokud se Vám poškodí procesor, budete tak nuceni vyměnit celou základní desku i s procesorem. Navíc paměti RAM jsou ukryty pod základní deskou. Další komplikace pro samotného uživatele je jak si rozšířit svůj iMac tak, aby ho nemusel uživatel po 3 letech vyměnit, protože zkrátka nestačí době.

 

Výhody:

Nový iMac 2013 přináší zabudovaný PCIe port, díky kterému máte možnost použít vlastnoruční Fusion Drive disk, v předchozí generaci nebyla možnost později přidat SSD disk a přeměnit tak iMac na mnohem dražší model s Fusion Drive. Uživatel si před zakoupením iMacu musel dobře rozmyslet jaký disk zvolí, protože pak už neměl možnost ho vyměnit.

 

 

iMac 2013

imac-ifixit