iphone baterie iconTrápí Vás výdrž baterie u iPhonu? Jednoduché řešení, jak zvýšit výdrž o 12% až 17% – vypněte v nastavení polohovací služby na pozadí u aplikace Facebook. Právě aplikace Facebook spotřebovává neustále nejvíce baterii, tento návod pochází přímo od bývalého zaměstnance Apple Genius Baru v Apple Storu.



Můžete využít buď pouze vypnutí aktualizace aplikací na pozadí, v tom případě postupujte pouze bod 1. a 2., nebo variantu k úplnému šetření pokračujte k bodu 3. a 4. Ovšem pozor, bod 3. a 4. Vám bude dělat problém např. při sdílení Vaší polohy do facebookového stavu. Facebook stále pracuje s lokalizačními službami, což přináší příjemnou vlastnost v podobně upomínky, ale na druhou stranu to nese svoji vysokou daň v podobě horší výdrže baterie.

Bývalý zaměstnanec Apple GeniusBaru prozradil, že při spuštění nástroje Xcode Instruments umožňující vidět celkovou aktivitu telefonu iPhone, byl Facebook jako nejaktivnější aplikace i přesto, že tuto aplikaci zrovna nikdo nevyužíval. Když vypnul tyto služby, zvýšila se výdrž baterie na %, které jsme uvedli na začátku článku.

  1. Otevřete Nastavení > Obecné > Aktualizace aplikací na pozadí

  2. Vypněte celou službu nebo pouze aplikaci Facebook (tato funkce nemá vliv na službu Find My iPhone)

  3. Dejte zpět a vraťte se se do Nastavení > Soukromí > Polohové služby

  4. Vypněte aplikaci Facebook

facebook_clanek

Zdroj: cultofmac.com