apple_logo_iconV roce 1977 vytvořil Rob Janoff logo, které Apple používá vlastně do dnes, pouze s barevnou úpravou a stíny. Steve Jobs chtěl jednoduché logo, které bude jasně rozlišitelné od jiného ovoce. Čerstvá společnost Apple Computers v té době totiž používala logo vytvořené Ronem Waynem, jedním ze spoluzakladatelů, který opustil Apple Computers už 2 týdny po založení.



Logo znázorňovalo Isaaca Newtona pod jabloní a na stromě zářilo jablko. Firma potřebovala logo pro umístění na svá první zařízení, není jednoduché vytvořit logo, kterým se bude společnost prezentovat. Proto dostal tento úkol Rob Janoff, ten vytvořil logo nakousnutého jablka, Stevu Jobsovi se líbila hned první verze loga natolik, že jej okamžitě vzal jako oficiální logo společnosti. Pestrobarevné logo začali umisťovat na všechna zařízení jako jsou diskety, počítače a další produkty.

Nakousnutá část v logu totiž jablko opticky zvětšuje, Jobs dále požadoval, aby logo bylo pestrobarevné a upoutalo tak pozornost dětí. Duha nebyla náhodná, znázoňovala tehdejší vlajkovou loď Apple II, jeden z mála počítačů na trhu v té době, co dokázal zobrazit barevné obrázky. Logo také znázorňovalo symbol lidskosti a přátelství vůči zákazníkům. Rob Janoff vytvořil dokonalost, kterou od roku 1977 mění pouze v barvě a stínech, ale vždy zůstala stejná charakteristika nakousnutného jablka a zřejmě tak už zůstane navždy.

apple logo historie

Zdroj: robjanoff.com