iPhone 6 icon logoPřes jednu hodinu se Apple věnoval na prezentaci představování telefonu iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Rozhodně nezazněly všechny informace o těch dvou telefonech. Pojďme se na tyto zajímavosti tedy podívat podrobněji. Při chlubení o rozměrech zařízení nezazněla jedna důležitá věc a tou je hmotnost.



iPhone 6 má hmotnost 129 gramů, iPhone 6 Plus potom 172 gramů oproti iPhonu 5s vážicí 112 gramů tito drobečci značně přibrali na váze. Hmotnost se však pochopitelně odvíjí od větších rozměrů obou iPhonů.

Vůbec poprvé bude mít iPhone režim Landscape View, tato možnost bude pouze na větší verzi telefonu iPhone 6 Plus. Podobný režim můžeme znát z tabletů iPad, ikdyž není úplně totožný.

Landscape View Landscape View Landscape View Landscape View

Další užitečnou funkcí kromě One-Handed Mode o kterém jsem vás informovali, obsahuje iPhone 6 a iPhone 6 Plus také funkci Display Zoom. Pokud jste naučení ze svého iPhonu 5 nebo 5s na určitý počet aplikací na stránce a nechcete mít nově 24 aplikací na jedné stránce, ale pouze 5 řádků jak jako tomu bylo u iPhonu pětkové řady stačí aktivovat Display Zoom. Zatím není zcela jasné jak se bude tato funkce vyvolávat popř. jakým přesným gestem.

display_zoom

iPhone 6 a iPhone 6 Plus nabízí senzory jako je akcelometr, kompas, gyroskop a nově také barometr. Data ze všech senzorů zpracovává koprocesor M8, ten je dále posílá přes procesor Apple A8, díky tomu bude např. v aplikaci Nike lépe měřitelné zda jste běželi po rovině a nebo vybíháte kopce.

barometr