iconZkušený vývojář Aleš Horák se krátce před nástupem školního roku rozhodl ulehčit nejen nejeden studentský život, ale také pomoci nám školními lavicemi protřelými a obohatil App Store o praktickou a vizuálně velice přívětivou aplikaci s intuitivním ovládáním.



Využití naleznete nejen v teoretickém (goniometrické funkce, výpočet objemu a povrchu rotačního kuželu), ale také praktickém životě (procentuální výpočty, přímá x nepřímá úměra).

[app url=“https://itunes.apple.com/cz/app/mathematical-formulae/id909598310?l=cs&ls=1&mt=8″]

V žádném případě však nečekejte škrobenou učebnicovou tabulku. Tato interaktivní pomůcka nabízí k výběru z několika matematických a geometrických oborů s možností okamžitého výpočtu pouhým dosazením známých hodnot do příslušných políček. Zároveň je každá z úloh v krátkosti vysvětlena a doplněna o tzv. poučku s příkladem.

Přítomnost praktické ukázky jednotlivých typů matematických úloh oceňujeme především protože umožňují okamžitou asociaci s běžnými učebnicovými příklady.

Mathematical Formulae

Aplikaci naleznete v anglickém a českém jazyce a je podporovanou platformou pro iPhone i iPad. Naší redaktorce bylo při testování líto, že se tato aplikace objevila až nyní, mohla jí prý před lety ušetřit nejednu bezesnou noc při přípravě k maturitní zkoušce z tohoto nepopulárního předmětu.

AppleNovinky.cz tedy rozhodně doporučují tuto bezkonkurenční aplikaci Mathematical Formulae.

Mathematical Formulae