icloud heslo hack icon zámekApple se sice oficiálně vyjádřil k situaci, která obletěla svět o úniku fotografií celebrit z iCloudu. Rozhodně, ale tato kauza není pro Apple příjemná důkazem toho byl i velký pokles akcií. CEO společnosti Apple, Tim Cook se rozhodl osobněně vyjádřit k celému indicentu. Apple v příštích týdnech zvýší zabezpečení uživatelských účtů na iCloud.



Zákazníci nově budou informováni přes e-mail a notifikací na iPhonu o změně hesla, obnovení dat na nové zařízení z iCloud a první připojení z nového zařízení k danému Apple ID. Uživatelé tak budou mít větší přehled o připadném zmocnění jejich Apple ID účtu přes iCloud.

Apple mohl udělat v zabezpeční víc, proto si je vědom tohoto zbytečného incidentu. Tim Cook chce zavést dvoukrokové ověřování k iCloud účtu z mobilních zařízení. Aktuálně toto ověřování využívá pouze malé procento uživatelů. Pokud by celebrity použili dvoukrokové zabezpečení svého účtu, nemohl by se jim tento problém nikdy stát. Nejlepší ochrana v tomto případě není na straně technologie ale člověka.

icloud heslo přihlášení

Zdroj: online.wsj.com