DP-Ikona-200Jestliže se něčeho na trhu s aplikacemi nedostává, pak je to kvalitní česká zdravotní aplikace. Dnes bychom vám rádi jednu takovou představili, neboť naše první dojmy z ní jsou velmi pozitivní a jak se zdá, i do budoucna má veliký potenciál.



Co na aplikaci na první pohled potěší, je čisté a přehledné grafické prostředí. Na webových stránkách je pak možné si zdarma zřídit účet pro zálohování zapsaných dat, která si následně můžete uložit na svém disku. Bohužel zatím chybí jakákoliv možnost tato data, prostřednictvím webového rozhraní, editovat.

Po vytvoření účtu aplikace nabízí možnost vložit osobní údaje a informace týkající se vašeho zdraví. Můžete si snadno vytvořit seznam lékařů, mít přehled o své anamnéze i o anamnéze celé rodiny, evidovat veškeré chirurgické zákroky a nechybí ani údaje o vaší krevní skupině či vašem zdravotním pojištění.

1

Na kartě moje léky máte k dispozici seznam léků, záznamy o očkování a také vaše alergie. Vše s množstvím podrobných nastavení.

2

Další karta nabízí sledování BMI indexu, menstruační kalendář, mikční deník a kalendář záchvatů.

3

Na záložce „moje informace“, pak najdete množství užitečných zdravotnických informací.

4

V aplikaci si také můžete ukládat své lékařské zprávy a tak je mít přehledně neustále po ruce. Zprávy lze importovat přímo z galerie obrázku a nechybí ani možnost zasílat je dále e-mailem.

5

Aplikace má zatím samozřejmě i své nedostatky, z nichž asi největším je nemožnost správy prostřednictvím webového rozhraní, absence automatického zálohování nebo potřeba opakovaného zadávání stejných údajů např. u léků či lékáren. Postrádáme také přímý přístup k důležitým datům ze zamčené obrazovky, která by vám v případě potřeby mohla zachránit život.

6

Přesto můžeme s klidným svědomím říci, že se jedná asi o nejzdařilejší aplikaci tohoto druhu a vzhledem ke vstřícnému přístupu autorů k připomínkám veřejnosti, nabízí do budoucna veliký potenciál. Ani my v redakci jsme neodolali a podílíme se na jejím testování.

7

Na tomto projektu se můžete podílet i vy. Buď tím, že zašlete autorům své relevantní připomínky k vylepšení aplikace nebo zasláním finanční částky na účet, který najdete na jejich stránkách.

Aplikace je k dispozici ve dvou verzích. Lite verze umožňuje vytvoření účtu jednoho pacienta, v placené verzi můžete spravovat celou vaši rodinu.

Webové stránky projektu

https://https://www.youtube.com/watch?v=ftCt5IUVdEo