logo_os_x_yosemite_10.10_iconOperační systém iOS 8 byl vydán ještě bez podpory SMS Forwarding, což je funkce, která umožní, že vaše příchozí SMS budete mít možnost přijímat, odesílat a spravovat také prostřednictvím Macu. Tato funkce spolupracuje mezi zařízeními s iOS a Mac s OS X Yosemite. Důvod je jednoduchý – Yosemite dosud nebyl přístupný veřejnosti.



Tato funkce je již součástí iOS 8. 1 beta, což dává smysl, neboť bude plná verze iOS 8.1 bude vydána pro veřejnost během října (stejně jako Yosemite).  U Yosemite se bude jednat o verzi GM, ta bude podporovat SMS Forwarding. Obojí je možné vyzkoušet již nyní, pokud máte developerský účet.

Aktivovat tuto funkci je možné přihlášením do iMessage na obou zařízeních a zadání potvrzovacího kódu do iPhonu, který se při párování objeví na Macu. V tuto chvíli je již SMS Forwarding aktivní.

iOS 8.1 společně s Apple Pay a funkcí SMS Forwarding vyjde někdy během října stejně jako OS X Yosemite a možná i nové iPady. Apple zároveň usilovně pracuje na aktualizacích iOS 8.2 a 8.3.

smsrelayiphonemessagesettings smsrelaysetupiphone

Zdroj: 9to5mac.com