homekit ihome iconCES 2015 nám představil nová zařízení s podporou HomeKit. Dosud jsme viděli různé zámky, žárovky zásuvky a další chytré doplňky od společností iDevices, iHome, GridConnect, Chamerlain, Schlage a Incipio. Na CES 2015 propustili jednotliví výrobci informace o HomeKit. Apple TV bude hlavní centrum pro doplňky s podporou HomeKit.



Pokud takováto zařízení připojená k Wi-Fi chcete ovládat, mimo domov musíte mít v blízkosti Apple TV. Pokud tedy zadáte Siri příkaz „Zhasni světla“ a bude připojeni k domácí Wi-Fi, Siri vám nebude odporovat, pokud něco podobného řeknete třeba na letišti tak se vám světla zhasnou, jen pokud vlastníte Apple TV. Pravděpodobně to bude výsada pouze Apple TV třetí generace a novější. Pokud budete na letišti, stále můžete poslat příkaz k chytrému zařízení přes aplikace třetích stran.

Podpora HomeKit by se měla objevit ve firmwaru 7.0. Podpora HomeKit je už ale skryta ve firmwaru malého set-top boxu. To ale neznamená, že se podpora HomeKit musí objevit v současné Apple TV. Například iPad získal informace o počasí v notifikačním centru až s iOS 7, i když bylo ukryto v dřívější verzi.

Podle vystavovatelů na CES 2015 má stále ještě Apple co dodělávat. Některé firmy doufají ve vydání svých produktů v 1 čtvrtletí roku, další jsou opatrnější a očekávají 2. čtvrtletí. Dávalo by proto smysl aby Apple představil novou Apple TV před výrobci doplňků nebo ve stejnou dobu spuštění HomeKit.

homekit

Zdroj: theverge.com