System-folder history historie software system  macintosh IIGS II folder icon apple Konečně po 22 letech, 2 měsících, 2 dnech a 2 hodinách od poslední aktualizace System Software 6.0.1 si můžete stáhnout System Software 6.0.2 pro Apple IIgs. Aktualizaci můžete nainstalovat na počítač Apple IIgs, tedy na pátý a nejvýkonnější model z řady Apple II představený v září 1986.



Jak je možné z číselného označení vytušit aktualizace nenese nikterak drastické změny v prostředí, nýbrž opravuje chyby a přidává nástroje, které mohly uživatelům chybět.

Finder

  • Nyní můžete procházet složkami pomocí Command+šipka nahoru.

Ovladače

  • Přibyl ovladač Ethertalk což je ovladač pro nepředstavenou Ethernet kartu Appletalk.

Opravy v souborovém systému (FST)

  • Byla opravena chyba HFS.FST tudíž vaše HFS disky budou v bezpečí a dále chyby z PASCAL.FST a DOS33.FST také zmizly.

Nástroje

  • Přibyl nástroj pro animace (tool037), díky němu můžete jednoduše vytvářet animace na Apple IIgs.
  • Byla opravena chyba v TextEdit, která způsobovala problémy při použití více než 1024 stylů.
  • Program Font Manager se dočkal oprav menších chyb.
  • Oprav se dočkal i Window Manager
  • Přibyla nová aplikace QuickerGraph, která má za účel zrychlit vykreslování. Mějte se avšak na pozoru před jeho použitím, aplikace může být nestabilní a očekává se její dokončení v dalších aktualizacích.

history historie software system  macintosh IIGS II folder icon apple

Pokud se rozhodnete systém na vašem počítači aktualizovat, zjistěte si předem, zda to není v rozporu s vaší záruční smlouvou. Za aktualizací samozřejmě stojí komunita věrných uživatelů, Apple nemá v plánu po 22 letech aktualizovat své počítače.

Aktualizace System Software 6.0.2 pro Apple IIgs můžete stáhnout z těchto odkazů:

Apple IIgs Apple představil v září roku 1986, začal ho prodávat za 999 dolarů a na trhu vydržel až do prosince 1992. Byl to poslední počítač, na kterém pracoval Steve Wozniak a osadil ho procesorem 65C816 s 16-bitovou instrukční sadou. RAM jste mohli koupit 256kB nebo 1MB ale mohli jste počítač rozšířit až na 8MB. Grafický čip VGC zvládl rozlišení 640 x 200 pixelů. Označení „gs“ počítač dostal díky svému zaměření na grafiku a zvuk.

IIGS-system-E72838X-1 history historie software system  macintosh IIGS II folder icon apple

Zdroj: callapple.org