camera kamera fotoaparat photo icon ios 7Pokud využíváte svůj fotoaparát k příležitostnému focení, následující tipy nebudou pro vás. Pokud ale váš Instragram přijme 5 fotek za den, už si je ujít nechat nemůžete. V článku se můžete podívat na 12 tipů, jak pořídit ty nejlepší fotografie pomocí vašeho iPhone.



Pravidlo třetin

I když někoho mřížka fotoaparátu spíše odrazuje, úplně k zahození není. Nejlepší fotografie docílíte, když focený předmět umístíte do blízkosti k jedné čar, tak aby byl obraz rozdělen na tři stejné části. Tuto funkci můžete zapnout v Nastavení – Obrázky a fotoaparát – Mřížka

Rule-of-Thirds-copy

Nezaostřujte vše

Nejlepší výsledků dosáhnete také tehdy, když se pokusíme zaostřit co nejméně objektů. Fotka bude vypadat mnohem profesionálněji.

Shot-by-Jirasak-P.1

Zkuste nižší úhel

Co takhle nefotit vodorovně, ale dát svůj iPhone na zem nebo nad hlavnu? Změna úhlo focení dodá výsledku zcela jinou kvalitu.

Low-Angle-iPhone-Photo

Používejte „Burst Mode“

Někdy je dobré udělat fotografií více. A%t už je důvodem nápad nebo jen chcete vybrat tu nejlepší fotku. Burst mód aktivujete držením hlavního tlačítka fotografování.

Když spěcháte, otevřete fotoaparát přeš zamknutou obrazovku

Někdy si snímky vyžadují přesné načasování a hledání fotoaparátu může trvat dlouho. Váš iPhone vám tak nabízí otevřít fotoaparát pomocí tlačítka při zamknuté obrazovce.

11830295_878761838826919_1743484273_n

Řekněte „ne“ blesku

Blesk je dobrá věc, ale dá se využít pouze v krajních případech, kdy je světlo opravdu mizerné. Přesto se snažte své fotografii dodat spíše denní svit než umělé světlo.

Nevyhýbejte se zaostřování

Pokud se snažíte na něco soustředit, klikněte na to. Váš iPhone si tak udrží místo zaostřené a bude mu věnovat větší pozornost. Posouváním sluníčka můžete upravit i jas.

11830889_878747945494975_1189144919_n

Tlačítka pro ovládání hlasitosti

Sám mám někdy problém udržet iPhone ve správné poloze a ještě dát prst na spousť, proto využívám tlačítek hlasitosti. Jde to s nimi mnohem lépe.

Využívejte svá Apple sluchátka

Pomocí ovládání hlasitosit na sluchátkách můžete taky fotit. Toto rozhodně ocení zastánci „selfíček“.

Apple-Earbuds-copy

Využívejte HDR – High Dynamic Range

 Pro ty, kdo neví, co přesně iPhone v tomto řežimu dělá, tak vytváří tři snímky, přičemž každá má jiné nastavení světla. Potom iPhone vytvoří jednu společnou – tu nejlepší.
HDR-vs-Regular

Používejte aplikace třetích stran

Někdy se najdou opravdu skvělé aplikace, které můžete sehnat i zdarma. Ty vám mimo klasických funkcí nabídnou i funce pokročilejší, které rozhodně nejsou k zahození.
Zdroj: 9to5mac.com