apple_watch_iconSpolečně se zprávou o očekávání bližších informací ohledně operačního systému watchOS 2 na Apple Eventu 9. září se na základě zdrojů přímo v dotyčných zemích objevily informace o zahájení prodeje jablečných hodinek Apple v dalších třech zemích – Rakousko, Dánsko a Indie. Spekuluje se také o příštích, které bychom měli znát na konci měsíce.



Jelikož je Rakousko a Dánsko situované v Evropě a relativně blízko České republiky či Slovenska, mohli bychom očekávat, že za další místo prodeje Apple Watch si Apple vybere právě ČR nebo Slovensko. Ikdyž procento pravděpodobnosti je stále ještě malé.

Apple Watch v Rakousku

Rakouský web MacMania, podle svých zdrojů nejmenovaného velkého řetězce s elektronikou, získal informace přes aplikaci Messenger, které potvrzují začátek prodej Apple Watch v této zemi. Banka „Danske Bank“ zase možná nepřímo potvrdila prodej jablečných hodinek ve své zemi tím, že oznámila podporu služby MobilePay pro Apple Watch na příští měsíc. Tato největší dánská banka má své sídlo v Dánsku, ale působí ve všech skandinávských státech, tedy ve Finsku, Švédsku a Norsku. Prodej Apple Watch v těchto zemích tedy můžeme očekávat nejpozději do konce tohoto roku. Indické spekulace zase potvrzuje web iGyaan, který přímo tvrdí, že Apple své hodinky v Indii představí v září.

apple_watch

Zdroj: MacRumors.com