ios 7 siri - iconHlasové vyhledávání Siri je klíčovým rysem nové Apple TV a přesto je momentálně omezena do pouhých osmi zemí: Velká Brtitánie, USA, Austrálie, Kanada, Německo, Francie, Španělsko a Japonsko. V ostatních regionech Siri Remote je jednoduše nazývána jako Apple TV Remote (neplést se starým Apple TV Remote) a právě stisknutím tlačítka otevírá vyhledávácí aplikací.



Navzdory skutečnosti je Siri v iPhonech dostupná v 30 zemích, takže není jasné, proč u Apple TV funguje jen v některých. Ukázalo se, že podle chatu s Applem prostřednictvím MacPrime jsou nějaké chytré optimalizace, které Apple tvoří s Siri na Apple TV pro zlepšení rozpoznání řeči.

Protože základní vlastností je vyhledávání filmů a televizních pořadů, Apple seřizuje Siri v každé zemi vyučováním charakteru výslovnosti pro filmy a televizní pořady. Fonetický projev jmén herců, filmů a režisérů se v každé zemi radikálně liší. Apple musí projít každou zemi a přidat rozdíly v řeči do databáze Siri, takže celková uživatelská zkušenost vyhledávání je rychlejší a přesnější. MacPrime používá příklad jména herce Matthew McConaugheye jako něco, co je často vyslovováno různými způsoby, jazyky a dialekty.

Toto není nutné pro Siri na iPhone zejména proto, že filmy a televizní pořady nejsou její hlavní funkcí v tomto zařízení. Ale pro Apple TV je téměř nezbytné, aby tyto prvky fungovaly dobře, takže Apple bude přidávat Siri do zemí poté, co projdou vzdělávacím systémem. Kromě toho na Apple TV není klávesnice, takže přesnost Siri s rozpoznáním hlasu je dvojnásobně důležitá, abyste mohli najít obsah, který hledáte. Apple proto začal trénovat Siri v osmi nejoblibenějších zemích a na dalším rozšíření pracuje.

Snímek obrazovky 2015-11-04 v 18.49.41

Zdroj: 9to5mac.com