apple_watch_novinky_iconPokud na Vás čekal pod stromečkem příjemný dáreček v podobě Apple Watch, tak Vaše první kroky budou trochu zmatené. Proto jsem se rozhodli napsat pár užitečných rad pro začátečníky. Po zapnutí Apple Watch (podlouhlé tlačítko pro zapnutí na pravé straně hodinek), se Vám zobrazí speciální ornament. Následně otevřete aplikaci Watch ve svém iPhonu a tento ornamet naskenujte.



Připravte se, že synchronizace Apple Watch s iPhonem bude trvat dlouhé minuty a rozhodně nic nevypínejte nebo nepřerušujte. Pokud neuděláte synchronizaci, tak Vám hodinky nebudou fungovat vůbec. iPhone musí mít pro tento proces aktivované Bluetooth.

apple watch sport novinky applenovinky .cz applenovinky.cz

Veškerý obsah vč. aplikací, upozornění, notifikací, kompletního nastavení, stejně jako uspořádání ikon atd. nastavujete přes aplikaci Watch v iPhonu. Instalace aplikací do Apple Watch je snadná, mnoho aplikací v App Storu má dnes už i podporu pro hodinky a připravte se na to, že po prvním spuštění se Vám nainstalují veškeré aplikace z Vašeho iPhonu, které mají přímou podporu pro Apple Watch.

Aplikace stahujete klasicky přes App Store z iPhonu, iPad nebo přes iTunes. Odstranění aplikací z Apple Watch je snadné, otevřené aplikaci Watch v iPhonu a ve spodní části máte zobrazené jednotlivé aplikace, kterou chcete odstranit z hodinek, tak rozkliknete a odškrtnete „Zobrazit na Apple Watch“.

watchOS 2.1 obsahuje češtinu a jak jí nastavit se můžete dočíst v našem dřívějším článku.

Aktualizace systému watchOS se provádí rovněž přes aplikaci Watch v iPhonu, kde si v menu vyhledáte Obecné > Aktualizace softwaru.

Jak změnit ciferník na Apple Watch naleznete zde.

Tapety pro Apple Watch s motivem AppleNovinky.cz si můžete stáhnout v našem dřívějším článku.

apple_watch_applenovinky.cz_pozadi