iAd-logoNa svém blogu pro vývojáře Apple oznámil, že svou službu iAd zruší 30. ledna. Cíleně na menší vydavatele, aplikace iAd Network nechá vývojářům platit snížené sazby za reklamy na své App Store aplikace, v celé vydavatelské síti iAd. Novinky, že Apple ruší všechny kampaně v iAd a přechází na automatizované prostředí jsou zdrojem ze serveru Buzzfeed.



Apple tvrdí, že pokud chtějí vývojáři ponechat zobrazování reklamy, musí celou kampaň udělat od nuly za použití iAd Workbench. Nové aplikace nebudou přijaty do programu iAd Network.

I když toto oznámení zní trochu zmateně, neznamená to, že se všechny služby iAd úplně zruší. Vývojáři budou stále moci nechat zobrazování reklamy v aplikacích, je to jenom o tom, že prostředí pro App Store aplikace, tak jak jej nyní známe, nebude dále existovat.

V originálním článku od Buzzfeed, byli tázáni zaměstnanci Apple, jestli tvrdí, že marketingová kampaň pro vývojáře byla něco, v čem Apple „nebyl dobrý“. Plán je takový, že se iAd stane automatizovanou službou, například jako Google AdSence, kde vydavatelé mohou zahájit kampaně s automatizovanými příjmy a poplatky.

iad-steve_jobs-702x336

Zdroj: 9to5mac.com