ipad_pro_Apple_pencil_iconPrvní dvě vydané beta verze systému iOS 9.3 pro vývojáře a veřejné testery obsahují chybu, která způsobuje nefunkčnost Apple tužky pro pohyb v systému jako je menu, nastavení nebo otevírání aplikací. Některé spekulace dokonce mluví o úmyslném softwarovém znemožnění reakce dotykové vrstvy na Apple Pencil.



Apple tužka v Poznámkách nebo aplikacích pro malování funguje zcela bezchybně, jedná se tedy pouze o pohyb v systému. Hlavní designér Jony Ive nedávno řekl, že se obává, aby někteří uživatelé nezačali používat Apple tužku místo svého prstu. Ovšem pokud např. chvíli malujete v aplikaci, tak je potom velmi snadné přeskočit do systému nebo internetového prohlížeče, kde chcete pokračovat. Práce se stylusem je navíc příjemná (pokud vlastníte Apple Pencil nebo třeba tužku od Fiftytree, tak pouze potvrdíte).

14986-10938-14222-9589-ApplePencilhandson-l-l

Samozřejmě se může finální verze systému iOS 9.3 pro veřejnost značně lišit, ale zatím Apple vydal pouze tyto verze, kde je chyba nebo úmyslné odstranění dotyku tužky v systému. Pokud by to Apple myslel vážně, tak by si tím určitě pobouřil určité množství uživatelů, protože Apple tužka stejně jako iPad Pro, na kterém tužka funguje nestojí pár korun.

15028-11026-IMG_2525-l

Zdroj: appleinsider.com