ios 7 siri - iconJiž minulý rok jsme se mohly setkat s informací, že Apple pracuje na tom, aby se jeho Siri obohatila o další jazyky, mezi kterými byla právě češtině nebo slovenština. Tento únik byl dokonce doprovázen i několika screenshoty, které jasně ukazovaly český i slovenský překlad. Jak to ale vypadá nyní?



Poslední měsíce je opravdu znát, že se Apple o Českou republiku začíná více a více zajímat – faktem můžete být i to, že nechal přeložit hodinky Apple Watch do češtiny nebo postupně přidává naše města do funkce Flyover. I když se může zdát, že to se Siri nijak nesouvisí, opak je pravdou – aby Siri dokázala plnohodnotně fungovat, musí ovládat všechny příkazy a informace musí kde brát. V tom ale Siri ještě pokulhává.

Jen se zkuste Siri zeptat, ať vám ukáže čínské restaurace ve vašem okolí nebo vám řekne, co se právě  hraje v kině – nedokáže to. Když jsem se Siri zeptat na nejbližší čerpací stanici, ukázala mi benzínku Shell vzdálenou 23 km – v okruhu 5 km se jich nachází hned pět.

Siri toho umí opravdu hodně, ale u nás a na Slovenku by bohužel neuměla alespoň zatím všechny své přednosti ukázat a to Apple nechce. Jestli se tedy Siri v jazyce, kterým mluvíme, dočkáme, bude to, podle mně, až s jednou z aktualizací iOS 10.

130318_siri_0078