steve_jobs_bill_gatesKdyž se v rozhovoru pro BBC show Desert Island Discs zeptali Billa Gatese na 8 písní, které pro něho nejvíce znamenají a proč, jedna z vybraných písniček byla song Two of Us od The Beatles. Je to píseň, kterou má majitel velkého počítačového gigantu v srdci spojenou se Stevem Jobsem, jeho velkým rivalem, ale ještě větším přítelem.



 

„V prvních letech to bylo spíše o projektech a práci, ale pak Steve onemocněl a naše rozhovory se začaly více točit kolem našich životů a našich dětech,“ řekl Gates během rozhovoru, který obsahoval také jeho dětství, manželku Melindu a charitu. „Steve by úžasný génius a vizionář, já byl spíše více inženýrský typ, než byl on. Ale i tak to byla vždycky zábava. Bylo to spíše přátelství, které bylo reflexní. Proto bylo tak tragické, když později nedokázal rakovinu porazit a zemřel.“

Další písně, které majitel Microsoftu vybral byly:

Under Pressure od Queen a David Bowie : Připomíná mu dvacátá a třicátá léta, kdy hodně pracoval, ale taky chodil upouštět páru o pátečních a sobotních nocích do klubů.

Blue Skies od Willie Nelson : Bill mluvil o tom, jak překvapil svou manželku na Hawaii schůzkou s Nelsonem na pláži.

Sing od Ed Sheeran : Jeho 13-ti letá dcera ji zbožňuje.

Are You Experienced od Jimiho Hendrixe : Aby se mu starší Paul Allen mohl posmívat kvůli názvu písně.

One od U2 : První setkání se zpěvákem Bono a inspirace zpěvákovými myšlenkami o světovém zdraví.

How Can Love Survive z filmu the Sound of Music: S jeho manželkou oblíbená píseň, zvlášť když slyšeli Warrena Buffeta a jeho první ženu, Susie, ji zazpívat.

My Shot od Hamiltona : Píseň je o mladé osobě povídající: „Hey, I’m goint to take a risk – I’m going to get out there and try and do something different.“

https://https://www.youtube.com/watch?v=qshxZYk5Tx8

Zdroj: cultofmac.com