apple-icloud-piratageRyan Collins, 36 letý muž z Pensylvánie, se v kauze “Celebgate” k činu přiznal a nyní mu hrozí vězení za porušení zákona Computer Fraud and Abuse Act (CFAA). Collins podle prokurátorů strávil zhruba 2 roky klamáním obětí, předstíral, že je zaměstnanec Applu, nebo Googlu, aby z nich vylákal citlivé údaje jako jsou hesla a e-mailové adresy. Poškozenými se staly i hollywoodské hvězdy.



Celkem se Collins naboural do 50 iCloudových účtů, mezi poškozenými nechyběly celebrity jako Jennifer Lawrence, Kaley Cuoco nebo Kate Upton. Dále se naboural do 70 Gmailových účtů.

Dawid Bowdich náměstek ředitele losangeleského oddělení FBI řekl: “Nelegálním získáváním intimních údajů obětí pan Collins narušil jejich soukromí a vystavil je emocionálnímu rozrušení, veřejné ostudě a pocitům nejistoty”. Collins je obviněn z 2 trestných činů a ty ho mohou dostat do vězení až na 18 měsíců.

Collins nebyl obviněn z uveřejnení těchto materiálů na internetových fórech Reddit a 4chan, které přenesly vystavené materiály pro miliony lidí online. Kdo stojí za zveřejněním materiálů na těchto fórech zatím není jisté, ale stopy míří ke 2 mužům z Chicaga.

soud apple icon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: theverge.com