Věděli jste, že téměř každý aspekt osobních infomrací v našem iPhonu lze obnovit individuálně zpět pře iCloud? Věci jako fotografie, pošta, kontakty, kalendáře, safari záložky a poznámky mohou být všechny jednotlivě obnoveny na nově instalované iOS.



Jedna věc, která je však jako pěst na oko, jsou SMS a iMessages zprávy. Jistě, lze udělat zálohu celého telefonu a nahrát vše potom zpět, ale co když chceme provést novou instalaci iOS a zpět nahrát pouze zprávy?

Naštěstí individuální záloha SMS a iMassages zpráv je možná pokud máte čas a chuť následovat tyto kroky.

Budeme potřebovat tyto věci:

Krok první: Zálohujte si iPhone včetně zpráv, které si chcete převést do svého počítače. Ujistěte se, že políčko u „šifrovat zálohu“ bude nezaškrtnuté. Jakmile budete mít hotovo, telefon odpojte. Pokud budete chtít nahrávat do stávajícího iPhonu a budete chtít začít s čistým telefonem, uveďte po zálohování iPhone do továrního nastavení. Pokud máte nový iPhone, projdete nastavováním až na Home obrazovku.

Krok druhý: Připojte iPhone k počítači a zapněte iTunes. Proveďte zálohu přesně jako v kroku prvním a iPhone nechte připojený k počítači a itunes poneche zapnutý.

Krok třetí: Zapněte iBackupBot a vyberte právě vytvořenou zálohu v sekci záloh (ověřte si datum poslední zálohy). „Rozklikněte“ Vaši zálohu a klikněte na User Information Manager.

Krok čtvrtý: Klikněte na záložku Messages a poté Import. Možná budete dotázáni ze které zálohy chce zprávy importovat, pokud se tak stane, vyberte zálohu, kteoru jste vytvořili v kroku prvním. Klikněte na OK.

Krok pátý: Klikněte na OK v Import Messages boxu.

Krok šestý: V následujícím okně zaškrtněte políčko „Do this for all conflicts“ a potvrďte.

Krok sedmý: V dalším okně pouze potvrďte a zavřete iBackupBot.

Krok osmý: přejděte zpět do iTunes a nahrajte zálohu, kterou jste vytvořili v druhém kroku.

Jakmile bude nahrávání dokončeno, budete mít krásně čistý telefon avšak všechny své zprávy včetně příloh. Teď už stačí pouze bahrát zpět všechny Vaše kontakty.

VIDEO NÁVOD

https://youtu.be/p7LBhEM04YENa závěr upozorňujeme, že tento návod je vhodný pouze pro ty, kteří chtějí čistě prázdný iPhone, ale chtějí mít své SMS a iMessages zprávy. Nic jiného.

Zdroj: 9to5mac.com