apple vs samsungNová studie od Blanco Technology Group ukazuje, že Android smartphony mají skoro 2x tolik problému s padáním systému oproti konkurenčnímu iPhonu.



 

Měřením počtu poruch Android telefonů a iPhonů během prvních tří měsíců roku 2016 bylo zjištěno, že zařízení s operačním systémem od Google mají poruchovost celých 44 procent v porovnání s 25 procenty konkurenčního iPhonu. Navzdory jménu high-end telefonů u systému Android, měly největší problém s poruchovostí telefony Samsung Galaxy S6 a S5 zatímco na druhé straně měly největší pravděpodobnost spadnutí systému telefony iPhone 6 a 5s.

„Problémy Androidu byly až enormně vysoké na přístrojích v Asii, které získaly 55 procent celkový problémů Androidu“ píše se v článku od Business Insider k tomuto problému. „Asie pak bya následována Evropou se 35 procenty a Severní Amerikou s 27 procenty.“

Nejenže byly telefony obsahující Android zjištěny jako méně stabilní, bylo také zjištěno, že mají velký počet nestabilních aplikací. Ve skutečnosti „problematické aplikace“ byly objeveny na téměř 75 procentech Android zařízeních.

Zdroj: cultofmac.com