password iphone heslo icon ikona code 6 6s 5s 5 seKoupíte si iPhone s 64GB paměti, protože si myslíte, že vám taková velikost stačí a připlácet další tisíce za verzi se 128GB je prostě zbytečné. Po pár dnech používání iPhonu ale zjistíte, že jste udělali chybu, takže začnete hledat řešení, jak úložiště rozšířit. Jestli jste se zachovali stejně jako já, pokračujte ve čtení.



Pokud chcete trochu zariskovat, tak v Číně vám úložiště iPhonu dokážou zvětšit až na 128GB asi za 1.500 Kč. Pokud k tomu ale připočteme cenu letenky ubytování a riziko, které s sebou zásah do vnitra iPhonu přináší, zase tak výhodné to není. Přesně proto je tu MobilLite od Kingstone.

O co vlastně jde? Jedná se o malou černo-bílou krabičku, která vám svou váhou ani velikostí nebude v ničem bránit, takže i spokojeně můžete umístit na noční stolek, vedle klávesnice, ale i do tašky či batohu. Kingston MobileLite G2 je bezdrátová čtečka, která vám za pár stovek nabídne opravdu velkou parádu – úložiště, baterku, ale i připojení k internetu!

kingstone mobillite

Důvod, proč jsem si čtečku koupil, bylo právě úložiště. Díky dnešnímu trhu s paměťovými kartami, flashdisky či jinými úložišti, vám tak nebrání vůbec nic v tom, aby váš iPhone obsahoval i několik TB dalšího místa. Kingston MobileLite G2 obsahuje totiž dva porty – USB a vstup pro SD – takže je jen na vás, jestli připojíte 16GB SDHC kartu, 64GB flasku nebo 1TB přenosný HDD.

kingstone mobillite1

Ke všemu vám stačí jen aplikace, která se čtečkou perfektně komunikuje a probíhá zde tak k přesunu souborů či pouze jejich streamování – pokud totiž máte nainstalovaný ve svém iOS zařízení VLC přehrávač, můžete filmy či jiná videa živě zhlédnout na svém telefonu nebo iPadu a čtečka může být ve vedlejším pokoji. Kingston NobileLite G2 funguje oboustranně – takže nejen, že můžete z iPhonu přetahovat soubory, obrázky, hudbu aj. přímo do čtečky, ale i naopak.

Čtečka komunikuje s nejrůznějšími přístroji pomocí bezdrátového WiFi rozhraní standardu 802.11 b/g/n a přítomné je zabezpečení přenosu pomocí šifrování WPA2. O napájení přístroje se stará integrovaná dobíjecí baterie s kapacitou 4640mAh, která umožní až 13 hodin nepřetržitého provozu.

kingstine
Náhled na nastavení aplikace pro iOS. Ta umožní vidět stav baterie, nastavit heslo, jméno či jiné specifikace.

Tuhle hračku od Kingstonu můžete použít i jako zdroj internetu nebo energiI pro vašeho miláčka. Již výše zmíněná baterie s kapacitou 4640mAh totiž dokáže nabít iPhone skoro 3x, což se určitě na cesty hodí. Co se týče připojení k internetu, zezadu obsahuje klasický ethernetový port. Nutno podotknout, že nemám vyzkoušeno, ale USB port by podle mě šel použít i jako možnost připojení mobilního internetu na flash modemu.

Když vezmu v potaz, že na trhu se objevují flashdisky s Lightning konektorem na jedné a klasickým USB 3.0 na druhé straně, za které zaplatíte několik tisíc (v případě směšných 16GB) nemá  Kingston MobileLite Wireless G2 konkurenci. Jak už jsem říkal výše, sám ho využiji především jako úložiště na cesty, ale rozhodně neopomenu ani jeho další možnosti. Cena za tuhle hračku je, dovolím si říct, až směšná – srovnám-li zmíněné flashdisky. Zatímco první model seženete za cca 600 korun, na tento si připravte o 400 Kč více. Existuje ještě dokonce vylepšená verze, která nabídne vyšší výdrž baterie, ta vyjde na cca 1.400 Kč.

V samotném balení najdete čtyři věci – Kingston MobileLite G2, nabíjecí USB kabel, adaptér pro MicroSD karty a návod.

ken2