csob-logo-754Služby jako Apple Pay nebo Google Pay asi není třeba představovat. Jedná se o moderní způsob platby přes chytrý telefon. Díky tohoto způsobu platby nemusíte všude s sebou nosit  peněženku, ale postačí vám chytrý telefon, který máte u sebe určitě vždy, když někam vyrážíte.



Bohužel služby jako Apple Pay se rozšířují velice pomalu a tedy jejich postupný nástup bude trvat ještě nějakou dobu. Banka ČSOB přišla s velice efektivním řešením.

Vezmete do ruky smartphone, zadáte PIN a chytrý telefon přiložíte k terminálu. Na displeji se rozsvítí zaplacená částka a je hotovo. Pomocí aplikace ČSOB NaNákupy lze jako platební kartu používat přímo chytrý telefon. Nyní přicházejí komplikace. Musíte být klientem této banky a dále musíte mít kreditní kartu nebo debetní kartu Visa, MasterCard.

Rozhraní aplikace ČSOB NaNákupy je velmi minimalistické. Do budoucna se ovšem počítá s rozšířením množství funkcí třeba o archivaci účtenek, virtualizaci věrnostních karet a řadu dalších funkcí, aplikace NaNákupy by je měla dostat letos na podzim.

Klienti ČSOB, kteří používají iPhone musí bohužel na tento způsob zapomenout. ČSOB pro nás své vlastní nezávislé řešení nemůže připravit a musíme si tedy ještě nějakou dobu počkat na službu Apple Pay až přijde k nám do Česka.

Zdroj: mobil.idnes.cz