zajímavé aplikace dne iconStudio 1Button SARL se specializuje, jak už jeho název napovídá, na aplikace, které nabídnou jednoduché ovládání. Vedle aplikace +1, která slouží jako počítadlo, Mr Mood – aplikace, která vyhodnocuje vaši průměrnou náladu, nebo třeba úhledné aplikace Task, nabízí i hry. Ty jsou až překvapivě chytlavé, možná právě díky snadnému ovládání. Příkladnou ukázkou je třeba Mr Flap.



Flappy Bird, ze kterého vám půjde hlava kolem. Postavičkou, za kterou hrajete je čtvercový ptáček. Ten létá pomocí tapání na display, podobně jako Flappy Bird, jenže létá po kružnici, překážky, kterým se vyhýbá se navíc neustále pohybují a aby vás hra dokázala ještě více rozzlobit, skóre se započítá pouze po té, co dokončíte oblet celého kola. Tedy žádné poloviny, nebo čísla, kolik překážek jste prolétly, ale prostě a jednoduše jen celá kola.

iPhone Screenshot 1
Po prolétnutí každých pěti kol se změní barva prostředí a hra se ztíží tím, že přibude jedna překážka. Pokud prolétnete pět kol, odemkne se vám Hardcore mode, ve kterém je sice překážka jen jedna, ale zato pekelně rychle rotuje kolem dokola. Jediné statistiky, které ve hře naleznete je vaše maximální skóre (skóre získané v hardcore modu se počítá zvlášť od sóre v klasickém režimu) a počet pokusů, které jste ve hře udělali.

iPhone Screenshot 4

Hra je velice primitivní, o to více chytlavá a předem můžeme varovat, že vás nabourání do překážky těsně před koncem kola nejednou naštve. I tak je hra povedená a rozhodně dokáže ukrátit chvíle čekání. Myšlenka létajícího ptáčka, se kterou přišla hra Flappy Bird a nyní s boduje i Mr Flap je důkazem toho, že v jednoduchosti se skrývá krása. Tak co, získá si vás tato hra?
iPhone Screenshot 3

Aplikaci dne s názvem Mr Flap můžete stáhnout pomocí tohoto rychlého odkaz