zajímavé aplikace dne iconPřed pár dny odzvonil ve školách naposledy zvonek a začaly prázdniny. Pokud byste nevěděli, co s časem, který jste ještě před pár dny věnovali učení, máme pro vás pár typů. Hry, kterými se zabavíte na pláži u moře, při čekání na vlak k babičce, nebo při přeháňce ve stanu. Tyto prázdninové chvíle vám zajisté zkrátí hry od studia Ketchapp, které vám jich nabídne hned několik desítek.



Jedou z prvních her, kterou studio Ketchapp vydalo byla hra 2048, která se brzy stala fenoménem na všech mobilních platformách. Vývojáři však neusnuli na vavřínech a pravidelně vydávají další hry. Určitě se nějakou z nich trefí do vašeho gusta, protože vydaných her mají k dnešnímu dni sedmdesát sedm.

Hry se ve většině případů ovládají pomocí jednoho, nebo dvou prstů. Ovládání je tedy velice jednoduché a nebudete se s ním muset nijak dlouho sžívat. To samé platí i o grafice her, jednoduchá a povedená. Cíl je u většiny her obdobný – dosáhněte co nejvyššího skóre v nekonečném prostředí a neustále překonávejte sám sebe, nebo své přátele.

Jelly Jump

Hrajete za kostičku s želé, která se snaží uniknout stále stoupající hladině pod ní. Vaším úkolem je vyskakovat na plošiny stále výš a výš. Hru dokonale vystihuje popis aplikace přímo od vývojářů: „Skákej výše, přežij déle a nikdy se nevzdávej“. Ve hře si postupem času můžete odemykat nové želé tvary, které vám ozvláštní hru. Můžete být třeba želé medvídek, nebo chobotnička.
iPhone Screenshot 2

Aplikaci s názvem Jelly Jump můžete stáhnout zdarma pomocí tohoto rychlého odkazu.

Circle

Hra, která se vzdáleně podobá hře FlappyBird. Prstýnek, který je navlečený na tenkém proužku má tendenci stále klesat, po vašem tapnutí se zvedne výše a vaším úkolem je udržet ho tak, aby se nedotknul proužku. Proužek mění svou výšku, takže to nebude tak lehký úkol, jak by se na první pohled mohlo zdát. Ve hře sbíráte diamanty, za které je pak možné kupovat jiné kroužky, kromě vzhledu však žádné jiné vylepšení nepřináší, a tak hlavním cílem hry stále zůstává nekonečné honění se za co nejvyšším skórem.
iPhone Screenshot 2

Aplikaci s názvem Circle můžete stáhnout zdarma pomocí tohoto rychlého odkazu.

Don’t Touch The Spikes

V uzavřeném prostoru, kde se neustále mění poloha vysunutých ostnů ze stěny se nachází malý ptáček. Pomozte mu dolétnout co nejdál! Sbírejte bonbóny a nakupujte si nové opeřence. Hra nabízí mimo klasického režimu také režim jeskyně, kdy se nacházíte ve tmě a létání je tak o mnoho těžší. Nechybí ani režim pro dva hráče, takže se můžete pobavit i ve více lidech.
iPhone Screenshot 2

Aplikaci s názvem Don’t Touch The Spikes můžete stáhnout zdarma pomocí tohoto rychlého odkazu.

Skyward

Pokud se vám líbí grafické zpracování Monument Valley, určitě se vám bude líbit i hra Skyward. Prostředí, ve kterém se pohybujete, je tvořeno z Escherových obrazců, tedy obrazců, které v reálném světě není možné postavit. Vy pomáháte pohybujícímu se modrému kroužku udržet se na pevném povrchu a „nespadnout“.
iPhone Screenshot 2

Aplikaci s názvem Skyward můžete stáhnout zdarma pomocí tohoto rychlého odkazu.

2 Cars

Je pravda, že muži nedokáží sledovat dvě věci naráz? Tato hra vám odkryje odpověď na tuto otázku. Ve hře máte display rozdělený na dvě části, na každé polovině jede jedno autíčko a vaším úkolem je, sledovat obě dvě vozidla a s oběma současně manipulovat. Vyhýbat se na cestě čtverečkům a sbírat kolečka. Motivem hry je opět hon na co nejvyšší skóre.
iPhone Screenshot 1

Aplikaci s názvem 2 Cars můžete stáhnout zdarma pomocí tohoto rychlého odkazu.

Stack

Hra Tower Block, kterou jste si mohli zahrát už na nedotykových telefonech už dávno není in. Teď je tu hra Stack. Vaším úkolem sice je postavit co nejvyšší věž, ale už ji nestavíte z bloků pomocí jeřábu jako tomu bylo dřív. Nyní na sebe skládáte kvádry, které přijíždějí ze stran displaye a vy je tapnutím pokládáte na sebe. Vaší nešikovností se ale stále zmenšuje plocha, na kterou je možné umístit další kvádr, čímž hra se neustále ztěžuje.
iPhone Screenshot 2

Aplikaci s názvem Stack můžete stáhnout zdarma pomocí tohoto rychlého odkazu.

Phases

Jedna z mála her, ve které zaznamenáte postup hrou. Postup se po projití úrovně uloží, a tak nezačínáte pokaždé od znovu. S bílou kuličkou procházíte různě barevné oblasti. Dotýkat se smíte jen určitých částí. Těch postupně ubývá a objevují se zde nástrahy, jejichž překonání je čím dál, tím těžší.
iPhone Screenshot 1

Aplikaci s názvem Phases můžete stáhnout zdarma pomocí tohoto rychlého odkazu.

Jeden z největších plusů, které mají naprosto všechny hry společný je, že jsou zcela zdarma, tak co, kterou z nich si zkrátíte vaše letní chvilky?