Bob Mansfield - iconBob Mansfield byl zvolen do čela společnosti Apple, kde byl pověřen do tajného projektu „Apple Car“. To se stalo 3 roky poté, co sestoupil z role výkonného ředitele, kde měl na starost Mac hardware a Apple v této době představil např. MacBook Air, iMac a iPad.



Mainsfield se připojil k Applu v roce 1999, kdy firma získala Raycer Graphics, kde byl víceprezidentem pro inženýrství. V Applu se stal senior vice presidentem pro Mac hardware a stál po boku CEO Applu, Steva Jobse.

Apple oznámil Mainsfieldův odchod do důchodu v červnu 2012, ale o 2 měsíce později bylo potvrzeno, že se přestěhoval kvůli práci na „budoucích projektech“. Mainsfield byl pak jmenován senion vice presidentem technologií v říjnu 2012.

Jen 9 měsíců po jmenování Mainsfielda zmizel jeho profil z webové stránky Applu. Nebyl totiž už ve funkci vice presidenta, ale zůstával jako poradce Tima Cooka.

Apple má nyní Mainsfielda pro tajnou autonomní iniciativu elektrického vozidla s označením „Projekt Titan“, jak uvedl The Wall Street Journal. Ovšem Apple a ani Mainsfield toto tvrzení nikdy oficiálně nepotvridili.

Podle nedávných zpráv byl projekt na „Apple Car“ odložen na rok 2021. Některé odhady mluví dokonce o roce 2019.

Bob Mansfield

Zdroj: cultofmac.com