applenovinky_logoPravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 27. června do 3. července dělo okolo společnosti Apple? Nejdůležitějšími tématy měsíce je možný soud mezi Spotify a Applem, ukázka prvního Jailbreaku pro iOS 10, vyprodané Apple Watch a další.



Zveřejnění datum oznámení finančních výsledků za 3. fiskální čtvrtletí 2016

Apple jako každý rok zveřejní své finanční výsledky za uplynulé čtvrtletí a letos už potřetí. Zatímco v minulých výsledcích jsme mohli vidět silný pokles prodeje iPhonu, což mělo i za následek meziroční pokles tržeb, u 3. fiskální čtvrtletí očekáváme čísla o něco pozitivnější.

Apple možná koupí hudební službu Tidal

Podle WSJ Apple údajně jedná o možné koupi streamovací hudební služby Tidal, kterou v současné době vlastní americký raper a producent Jay-Z a několik dalších hvězd, jako je například Kanye West, Beyoncé nebo Chris Martin.

Apple pravděpodobně jeví o službu zájem právě kvůli silnému spojení s tak vlivnými umělci, kteří jsou ve většině případů majiteli – společnost by tak mohla ještě více posilnit prémiová alba, která by bylo možné poslechnout pouze na Apple Music.

tidal-large-vertical-black

Tim Cook se stal nezávislým ředitelem společnosti Nike

Nike tento týden oznámil některé změny v představenstvu a na seznamu se objevilo velmi zajímavé jméno – novým nezávislým ředitelem společnosti se stal Tim Cook, CEO Applu. Cook byl ovšem již v minulosti se značkou spojen a to jako předseda od roku 2005.

Apple Music oslavilo své první narozeniny

Bývalý ředitel společnosti Steve Jobs byl dříve proti myšlence hudby skrze předplatné. Po určité době neurčitých zpráv a očekávání ze strany veřejnosti, Apple v roce 2015 na červnové konferenci Worldwide Developers Conference představuje Apple Music – ta tento týden oslavila první narozeniny.

apple-music-21

Apple vyprodal zásoby Apple Watch

Během několika posledních dnů postupně mizí některé řemínky, ale i samotné Apple Watch, z online stránek a jsou označeny jako vyprodané. Apple ovšem neprozradil, jak často hodlá hodinky obnovovat, proto je možné, že už v září přijde s další generací.

Apple Watch 13

Stalo se také:

Unikl snímek pro sluchátek, které budou součástí iPhonu 7

Na síti Weibo se objevila údajná fotografie Apple sluchátek EarPods pro iPhone 7 s Lightning konektorem. Ovšem, že by se jednal o oficiální únik se zrovna moc říct nedá, protože Lightning konektor na fotografii je ve srovnání s klasickým Lightning konektrorem, jaký známe např. z iPhonu mnohem větší a tím by se Apple určitě prezentovat nechtěl.

Muž chce po Applu odškodnění v řádu stovek miliard za to, že mu společnost ukradla nápad na iPhone

Pokud budete vlastnit společnost, jakou je Apple, určitě se soudním sporům nevyhnete. Přesně to samé samozřejmě zažívá právě Apple, ovšem poněkud banální případ – muž z Floridy totiž vynalezl iPhone dříve než Steve Jobs a teď žádá 244 miliard odškodné.

Apple rozšířil svojí reklamní kampaň „Shot on iPhone 6s“

Apple rozšiřuje svojí reklamní kampaň „Shot on iPhone 6s“, která je tentokrát zaměřená na barvy. Snímky jsou pořízeny z celého světa a jedná vždy o výrazné a syté barvy. Reklamy tak navazují na úspěšnou kampaň „Shot on iPhone“, která byla konkurencí mnohdy i kopírovaná.

Pangu ukázal jailbreak pro iOS 10

Na letošní konferenci mobilní bezpečnosti, která se konala v Šanghaji, ukázal čínský tým hackerů Pangu jailbreak pro iOS 10.

ios_10_náhled

 

Apple možná půjde do silného soudního boje proti Spotify

Apple na začátku roku silně soupeřil s FBI, kdy šlo o odemčení iPhonu teroristy, s čímž samozřejmě Apple nesouhlasil. Nyní se ovšem na scénu dostává populární Spotify, které viní Apple z nekalých praktik a možná se tak s ním bude chtít soudit.

Zvýšení podílu iOS a OS X

Komunita vyznavačů jablečných zařízení se stále pomalu zvyšuje. Zatímco OS X má nárust sice slabší, iOS se může pochlubit hned několika procenty.

stažený soubor (2)