applenovinky_logoPravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 4. července do 10. července dělo okolo společnosti Apple? Nejdůležitějšími tématy měsíce je bezpochyby velký počet hackerských útoků, několik soudních sporů a Apple Pay ve Švýcarsku.



Università di Napoli Federico II se stane místem vývojového centra Applu

Apple už na začátku ledna oznámil otevření vývojového centra pro vývojáře v Itálii, ale nyní se k oznámení přidala i univerzita. Jedná se o italskou univerzitu di Napoli Federico II, která vše potvrdila na svých stránkách.

Ve Flyover nyní naleznete 29 nových lokací

Apple tento týden neváhal a zaměřil se i na své aplikace – jednou z nich, která se dočkala aktualizace jsou i Mapy. Ty nyní dostaly 29 nových míst, které podporují Flyover.

grand_canyon_flyover

Prodeje iPhonu v Číně klesají

Určitě si velmi živě pamatujete, jak jsme vás informovali, že Applu se po uvedení iPhonu SE na čínském trhu velice daří. Překonával veškerou čínskou konkurenci a trhal rekordy. Bohužel vláda v Číně má v oblibě domácí značky a Applu se snaží jak to jen jde házet klacky pod nohy.

Ze světa virů a jiných nástrah:

Hra Pokémon Go je nyní dostupná ke stažení

Hra Pokémon Go je nyní dostupná pro iOS a Android zařízení. Pokémon Go byla vyvíjena hra v rozšířené realitě. Vznikala ve spolupráci studia Niantic Labs, značky Pokémon a společnosti Nintendo. Samotná hra spočívá v chytání Pokémonů, kteří jsou v rozšířené realitě zaplaveni na každém místě na zemi.

pokemon

Unikla fotografie přímo z Foxconnu ukazující rozlišení fotoaparátu iPhonu 7 Plus

Doposud možná nejdůvěryhodnější únik, kterému lze věřit – pochází totiž přímo z Foxcannu – místa, kde se iPhone vyrábí už několik let. Fotografie byla pořízena na tiskovce, kde se na prezentaci ukázal iPhone 7 Plus.

Pomocí aplikace Zdraví se můžete stát dárcem orgánů

Apple chce zjednodušit proces registrace a darování orgánů přes iPhone. Sloužit by k tomuto účelu měla aplikace Zdraví. V nové aktualizaci systému, budou uživatelé schopni  se  zaregistrovat k dárcovství prostřednictvím aplikace Zdraví, kterou nalezneme nainstalovanou na každém zařízení.

healt

 

Hacker, co zveřejnil fotografie nahých celebrit, se ke všemu přiznal

Hacker, který se dostal do více než 30 iCloud účtů, jenž patřily především celebritám z celého světa, se přiznal a odsedět si tak půjde až 5 let. Edward Majerczyk, jak se hacker jmenuje, se pomocí phishingového podvodu dostal až k nahým fotografiím některých z celebrit.

První internetová banka přidala podporu pro Apple Watch

První internetová banka rozšířila svojí mobilní aplikaci o možnost využití přes chytré hodinky. Zákazníci banky nyní mohou bezpečně přistupovat ke svému účtu pomocí Apple Watch bez přihlášení.

Apple Watch 13

Stalo se také:

Apple Pay tento týden zamířilo do další země

Platební jablečná služba zamířila do dvakrát menší země než Český republika – Švýcarska. Švýcarsko má dokonce i o dva miliony méně obyvatel než my, ovšem jeho bankovnictví je na nejlepší možné úrovni a považuje se vůbec nejlepší na světě.

Noční režim z iOS se možná objeví i u Maců, Apple Watch a CarPlay

Minulý týden Apple podal ochranné známky na tuto funkci v USA a Hong Kongu, přičemž jedna z nich jasně naznačuje, že Noční režim může být použití i u dalších zařízení.

New-Retina-iMacs-1024x897

Apple půjde k soudu, protože údajně v Číně šíří vojenskou propagandu

Apple se stal v Číně terčem dalšího útoku – ve své nabídce filmů v iTunes je totiž jeden už 20 let starý film a podle úřadů porušuje některá z pravidel. Film byl označen jako propagandistický a cíleně naráží na tamní režim.

 

Žaloval Apple, protože mu zničil život – teď hodlá mít svatbu s MacBookem

Každý si určitě pamatuje na moment, kdy poprvé otevřel krabičku od svého vůbec prvního Apple produktu – bylo to láska na celý život. Někdo to ovšem vzal trochu vážně a nyní se jeden z produktů hodlá vzít. Oženit se ale s MacBookem mu bylo ve státě zakázáno, tak se chce soudit.

Oficiální stránky Applu údajně porušují patent muže z Pensylvánie

Apple čelí dalšímu soudnímu obvinění – tentokrát ze strany muže jménem Samuel Lit, který Apple žaluje za design jejich webových stránek. Konkrétně jde o tzv. kolotoč – několik obrázků se v nastaveném intervalu samo po sobě promítá.

aw