apple novinky logo blackPravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 11. července do 17. července dělo okolo společnosti Apple? Nejdůležitějšími tématy měsíce je bezpochyby velký počet hackerských útoků, několik soudních sporů a Apple Pay ve Švýcarsku.



Díky procesoru rozdrtí iPhone 7 veškerou konkurenci

Apple každý rok vydává nové iPhony, které se snaží co nejvíce inovovat – jak jejich design, tak i jejich hardware. Jednou z nejdůležitějších se poté stává procesor, který se i letos dočká své aktualizace a to v podobě čipu Apple A10. Ten rozhodně s výkonem šetřit nebude.

Apple-A10-CPU

Podívejte se na nejreálnější design iPhone 7 a 7 Plus

Kvůli počtu tolika úniků, které jsou mimo jiné i totožné, je dost možné, že opravdu už vidíme reálný design dalšího iPhone. Pokud se tedy chcete podívat, jak bude iPhone vypadat, dva snímky v článku vám náramně pomůžou.

iOS 10 nabídne gesta 3D Touch pro iPad Pro

Po uvedení 12″ iPadu Pro, byli všichni překvapení, že Apple nepřidal funkci 3D Touch, která by byla v tomto modelu iPadu velice praktická. Testeři druhé bety iOS 10 objevili ve zdrojových kódech novou funkci pro Apple Pencil. Tato funkce by mohla částečně přidat podporu 3D Touch do iPadu Pro.

BitTorrent Now je už ke stažení pro iOS a Apple TV

Jeden měsíc zpět BitTorrent oznámil svou aplikaci, která by měla během léta přijít na iOS zařízení a Apple TV. Její cílem je streamování hudby a pořadů od méně známých umělců a společností a to legálně. Tento týden se objevila v App Store.

Ze světa virálních Pokémonů:

Eddy Cue v rozhovoru prozradil, zda se Apple chystá vytvářet televizní programy

Pokud se Apple do něčeho zapojí, většinou to dopadne úspěšně a přesně proto se dosavadní konkurence začne trochu obávat. Přesně to udělal Netflix, Comcast a další streamovací služby hned poté, co Apple zveřejnil pozvánky na svůj pořad o aplikacích.

iphone_5_netflix_hero

Nové vývojové středisko Applu dokáže zlepšit kamery dalších iPhonů

Nové výzkumné centrum Applu ve městě Grenoble, ve Francii, bude zřejmě místem, které se postará o zlepšení zobrazovací technologie – to by tak mohlo přinést výrazné změny fotoaparátů u dalších jablečných telefonů.

Apple údajně zpomaluje každé starší zařízení kvůli prodejům novinek

Pokud nemáte iPhone 6s, ale jeden ze starších modelů, možná se vám zdálo, že po vydání nejnovějšího iPhoneu, se váš jednoduše zpomalil. I když samozřejmě není nic potvrzené, tak možná máte pravdu – podle petice, která vznikla, Apple úmyslně opravdu starší zařízení zpomaluje.

530201374810PM_635_iPhone_4s

Pokračování největšího soudního sporu mezi Samsungem a Applem se už blíží

V březnu tohoto roku Nejvyšší soud Spojených států amerických uznal, že Samsung je vinen a musí Applu zaplatit neuvěřitelných 548 milionů dolarů. V celé kauze přitom šlo o porušení dvou designových patentů. Pouhých 10 dní na to bylo ale rozhodnuto, že Samsung možná nic platit nebude. Nyní má kauza pokračování.

Nizozemský soud nařídil Applu výměnu ohnutého iPhonu za nový, místo repasovaného

Soud v Amesterdamu nařídil Applu, aby vyměnil zlomený iPhone 6 Plus zákazníka, který si zakoupil v prosince 2014 a o 9 měsíců později v srpnu 2015 byl znehodnocen.

Další iPhone nabídne užší tělo, ale i tak lepší výdrž baterie

Přestože mohou být letošní iPhony až o 1 mm tenčí než série iPhonů 6s, i tak by je měl Apple vybavit výrazně lepší baterií.

iphone 7 koncept

Unikly fotografie všech barevných variant iPhonu 7

Tento týden jako by se roztrhl pytel se všemi úniky budoucího iPhonu. Den co den je ale více možné, že právě takto bude iPhone 7 opravdu vypadat, protože všechny další úniky nabízejí totožný design. Nyní na svět unikla čtveřice barev.

Apple hledá soutěžící do svého pořadu Planet of the Apps

Apple tento týden zveřejnil pozvánku na casting pro nadcházející pořad s názvem Planet of the Apps. Pořad se bude zabývat aplikacemi a jejich vývojáři. V současné době se tedy hledají majitelé aplikací z San Franciska, Austinu, New Yorku a Los Angeles, kteří se stanou jednou z tváří pořadu.

home-herobg

Unikly fotografie údajných sluchátek pro iPhone 7

O sluchátkách pro iPhone 7 panuje stále poměrně mnoho záhad, protože nikdo neví, s čím vlastně Apple přijde – zda zvolí 3,5m jack sluchátka nebo zastaralý port nahradí svým dosavadním Lightning. Dokonce se nabízí i možnost bezdrátových sluchátek.

Vývojář našel způsob, jak aktivovat Dark Mode na Macu

Dark Mode je hojně spojován s iOS 10, kde se měl podle všech úniků ukázat, ale nakonec se tak nestalo. Přesto se objevilo několik informací, že se někde hluboko v systémových kódech nachází. Nyní se ovšem jednomu vývojáři povedlo najít Dark Mode i na Macu, konkrétně v macOS Sierra.

cne7ohewyaaj7fx-jpg-large