icon75x75iCloud od Applu dostává tento týden svěží konkurenci od svých bývalých zaměstnanců kteří chtějí kompletně změnit podobu ukládání obsahu na iPhonech.



Nový startup Upthere spoluzaložený Bertnardem Serletem bývalím VP vývoje softwaru v Applu, startuje svou první aplikaci pro iOS která, dovolí uživatelům uchovávat svůj digitální obsah na Cloudu od Upthere které jsou speciálně upraveny a mají být ukrutně rychlé.

screen322x572

Jakmile nahrajete data na server Upthere, obsah můžete vyhledat na jakémkoliv zařízení iOS , Android nebo Macu. Takhle to vypadá zase jako další Dropbox ale, CEO Chris Bourdon věří že jeho společnost má velice slušnou možnost zasáhnout titány Cloudových úložišť.

screen322x572-5

Bourdon uvedl pro časopis Fortune:“ iCloud vnímáme jako neadekvátní technologii která, neřeší problémy s kapacitou a fragmentací úložišť uživatelů , kteří mají více zařízení. Věříme že se na tomto poli jde ještě hodně věcí vylepšit. Dotázali jsme velké množství lidí kteří, jednoduše iCloudu nerozumí a to je pro nás jasný impulz.“.

screen322x572-4

Zakladatelé Upthere věří že současné pojetí Cloudových služeb je špatné a proto si team postavil vlastní severy které , mají vlastním šasí, mateřské desky a mnohé další úpravy.

screen322x572-3

Aplikace přihází na iOS po několikaměsíčním beta testování dnes a je zdarma , bohůžel není dostupná na českém App Storu. Pro desktop verzi je možnost tříměsíčního trialu.

screen322x572-2

Firma do budoucna plánuje aplikaci pro fotoaparát která bude odesílat fotografie přímo na Upthere Cloud na místo ukládání do zařízení. Chybou na kráse bude pouze nezbytnost datového připojení přes WiFi nebo LTE.

heroshot

Zdroj: cultofmac.com