ear phones sluchátka icon earpods podsApple každoročně představuje nové iPhony v září, už ale několik měsíců nás zaplavují mraky úniků a informací, jak budou novinky vypadat. Spekuluje se i tom, že iPhone 7 nebude mít 3,5mm jack a že bude připojení sluchátek vyřešeno jinak. Jak, to je otázkou. Apple však možná pracuje na bezdrátových sluchátkách AirPods.



Není žádnou novinkou, že si Apple patentuje spousty nápadů a mnohé z nich nikdy nevyužije. Odhadnou proto, čím budou nové iPhony osazeny není lehké. Specialitou Applu je také to, že umí své fanoušky opravdu ohromit. Aby ale měl čím ohromit, musí své inovace držet pod pokličkou co nejdéle. Proto se nemůže pod ochrannou známku podepsat Tim Cook, ale pod patenty se podepisují různé společnosti, které s Applem nenápadně spolupracují.brown_sig_eif_airpods

V posledních dnech prošel rukama zaměstnancům amerického úřadu pro patenty a ochranné známky (U.S. Patent and Trademark Office) dokument, který jistému Jonathanu Brownovi připisuje ochrannou známku pro produkt AirPods. Johnatan Brown je ve Spojených státech poměrně časté jméno, možná ale není náhodou, že právě Johnatan Brown pracuje jako advokát ve společnosti Apple.

Pokud tedy Apple opravdu odstraní 3,5mm jack, je otázkou, jak budou nová sluchátka vypadat. Zda se budou připojovat pomocí Lightning konektoru, nebo budou bezdrátové. Tuto otázku nám zodpoví až konference, na které nám počítačový gigant představí novou generaci iPhonů. Místo pro spekulaci nad představením AirPods v září ještě prohlubuje fakt, že patent byl podepsán teprve 7. července. Není tedy jasné, zda je vůbec možné, zahájit masovou výrobu a stihnout dotáhnout vývoj produktu až do úplného konce do zářijové konference.

zdroj: macrumors.com