iTunes 12.2 logo icon12. 7. 2004 se Apple pochlubil, že v obchodě iTunes Music právě prodal 100 milionů skladeb. K této slavnostní příležitosti se Apple rozhodl velkoryse ocenit šťastného uživatele, který si zakoupil sto miliontou skladbu.



Dvacetiletý Kevin Britten z Kansasu si zakoupil skladbu s názvem Somersault (Dangermouse remix) od interpreta Zero 7. Chvíli na to obdržel osobní hovor od Steva Jobse, ve kterém mu pogratuloval. Jako dárek dostal 17″ PowerBook, 40GB iPod a poukaz na stažení 10 000 skladeb z iTunes zdarma.

„Když jsme překročili tento historický milník, chceme poděkovat našim zákazníkům, umělcům a hudebním vydavatelstvím, ti všichni nám pomáhají splnit si sen o hudebním obchodě,“ řekl Steve Jobs  „obchod iTunes rychle předstihl konkurenci a je světovým číslem jedna v prodeji online hudby.“

A měl pravdu. Obchod byl spuštěn 28. 4. 2003, bylo mu tedy něco málo přes rok a a už slavil takový úspěch. V únoru roku 2010 se stal obchod iTunes celosvětově největším prodejcem hudby (nejen online). Nyní už bylo na iTunes zakoupeno více než 40 miliard písní. Apple se však kromě prodeje začal věnovat také streamovací službě Apple Music, která si neustále nachází nové předplatitele.

zdroj: www.cultofmac.com