apple novinky logo icon applenovinky.czPravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 1. srpna do 7. srpna dělo okolo společnosti Apple? Nejdůležitějšími tématy měsíce je bezpochyby česká Siri, podpora veřejné dopravy i pro Prachu v aplikaci Mapy a další.



Apple koupil firmu, která se zabývá umělou inteligencí

Apple se může pochlubit velice zajímavou akvizicí. Za bezmála 200 milionů dolarů koupil firmu Turi. Startupový projekt s názvem Turi se zabývá umělou inteligencí, která je využívána při tvorbě softwaru nebo při strojovém učení.

Apple ztrácí Indii, prodeje iPhonu klesly o 35%

Applu se dlouhodobě na indickém trhu nedaří. Prodeje iPhonu klesly dokonce o 35%. Podle agentury Strategy Analytics Apple přes veškeré snahy prodal v Indii dokonce méně iPhonů než v minulém roce.

india icon indie

iOS hacker ukázal na svém Twitter účtu jailbreak 9.3.4

Apple ve čtvrtek vydal iOS 9.3.4, který obsahuje důležitou bezpečnostní aktualizaci. Mimo jiné se Apple rozhodl vydat další verzi iOS 9 z jednoduchého důvodu a to je zabránění jailbreaku. Určitě jste zaznamenali aféru s únikem hesel díky jailbreaku.

Apple údajně plánuje výzkumné a databázové centrum ve Vietnamu

Společnost Apple je známá tím, že se neustále snaží tlačit digitální prodeje a služby na mezinárodní trhy. Podle nejnovějších spekulací jablečná společnost uvažuje o expanzi do Vietnamu.

Siri v macOS Sierra už umí česky

Že bychom se konečně dočkali? Všímavý čtenář Jan Pilař totiž zaslat screenshoty kolegům z Můj-iPad.cz částečně česky lokalizované Siri. Ta sice některé fráze opravdu česky napíše, jestli je ale i řekne, to není zatím jasné.

siri-cesky-macos-tit

Apple pracuje na Bluetooth čipu pro bezdrátová sluchátka

Apple údajně pracuje na vlastním Bluetooth čipu, který by sloužil pro bezdrátová sluchátka, jenž přijdou s iPhonem 7. Čip vychází z technologie, která byla původně vyvinuta Passif Semiconductor a Apple ji získal v roce 2013.

Hackeři dálkově uzamknou iPhone a vydírají oběti o peníze

Uživatelé iOS zařízení se musí mít opět na pozoru – skupinka hackerů vydírá uživatele o peníze a to přímo zprávou přes jejich iPhone či iPad. Na dálku ho totiž uzamknou a poté vám pomocí zprávy řeknou přesné kroky, které musíte dodržet.

Stalo se také:

Mnoho modelů Apple Watch je vyprodaných

Apple na svých stránkách nabízí několik modelů Apple Watch, ovšem velká část z nich je vyprodaná. Plánuje snad společnost přijít s další generací?

Apple Energy dostal federální souhlas k prodeji elektřiny

17803-15639-9290-817-140520-Solar-l-l

Apple oznamuje dlouho očekávanou Bug Bounty

Možná si to ani neuvědomujeme, ale technologické společnosti jsou takovým klíčem pro naše osobní údajně. Jen si vzpomeňte, kolik informací ví o vás váš iPhone – hesla k Facebooku a mailu, datum narození, krevní skupinu či telefonní čísla na vaše blízké.

Apple vydal další Shot on iPhone reklamu poukazující na rovnoprávnost všech

Dnešním dnem se na YouTube kanálu Appu objevila další reklama spadající do kategorie Shot on iPhone – tedy fotografie nebo videa zaznamenaná na iPhone 6s nebo 6s Plus.

Applu se zvyšují dluhy 9-krát rychleji, než roste hotovost společnosti

Většinu čtenářů zajímá pouze to, jaký iPhone nebo MacBook hodlá Apple představit. Ve skutečnosti má ale Apple i jiné důležité věci, jako je marketing firmy – z toho třeba prodej akcií, které, jak moc dobře víme, na tom nejsou poslední dobou vůbec dobře.

Červenec byl lamač rekordů na App Store, řekl Tim Cook

Tim Cook je na Twitteru poměrně aktivní, takže si nenechá ujít snad žádnou příležitost, která si zaslouží komentář. To samé platí o jeho dvou včerejších tweetech, ve kterých zmínil rekord App Store a hned poté pogratuloval všem vývojářům.

app-store

iPhone 7 Plus by měl dostat paměť 3 GB RAM

Nový iPhone 7, který bude představen už za měsíc, by měl dostat 3 GB RAM. S tímto tvrzením přišli analytikové z agentur Deutsche Bank, TrendForce a KGI Securities. Čip A10, který bude hlavním motorem nového iPhonu 7 nebude jediné vylepšení tohoto chytrého zařízení. Model iPhone 7 Plus by měl dostat 3 GB RAM.

Apple Music pokračuje v expanzi, nyní je dostupná uživatelům v Izraeli

apple_music

Klávesnice pro iPad Pro se dočkala dalšího rozložení kláves pro jiné země

Téměř rok poté, co Apple představil smart klávesnici pro iPad Pro s americkým rozložením kláves, se i tento výrobek dočkal své aktualizace. Ta přichází v podobě podpory dalších jazyků, konkrétně rozložení jejich kláves.

Apple přidal Českou republiku do míst podporující veřejnou dopravu v Maps

S příchodem iOS 9 Apple tiše aktualizoval i svou aplikaci Maps a ta se tak dočkala velmi zajímavé funkce – Doprava. Několik měsíců společnost přidávala stále nová a nová místa v USA a v Evropě a nyní mezi ně patří i Česká republika.

iOS 10 Beta 4 přináší více než 100 nových emotikon pro rovnost pohlaví

Nejnovější update v podobě čtvrté bety iOS 10 přineslo jednu velkou novinku – více než 100 emotikon. Nejde ovšem říct, že jsou úplně nové – Apple pouze aktualizoval své starší a přidal tak i ženské pohlaví k několika profesím. Samozřejmostí je poté i změna barvy pleti.

emoji-header