zajímavé aplikace dne iconKdyž se americký T-Mobile rozhodl dát svým zákazníkům data pro Pokemon GO data zdarma, nenechalo to operátora O2 dlouho chladným. Přinesl proto aplikaci Datomat, v ní za různé plnění úkolů získáváte mobilní data zdarma.



Datomat je sice aplikace pouze pro zákazníky operátora O2, nicméně, pokud nasbíráte nějaké data a do půl roku přestoupíte k O2, data vám připíší zpětně. S rozdáváním MB zdarma operátor opravdu nešetří, jen za registraci dostanete pořádnou nálož. Další datové balíčky pak najdete skoro na každém kroku.

V létě probíhala akce, kdy jste mohli dostat 50 MB dat po zadání kódu pod víčkem Caca Coly. Nyní je tu hon za daty v nové podobě. Po celé České republice jsou rozmístěna data. Vaším úkolem je se dostat na místo, kde jsou data a sebrat si je. Z jednoho místa můžete data sebrat pouze jednou. Míst je ale dostatek a tak si můžete díky troše pohybu přijít na slušné datové objemy zcela zdarma.

Omezením je, že Datomat je určen pouze pro zákazníky do 27 let. Pak také musíte mít některý z podporovaných balíčků od O2, který je s Datomatem kompatibilní. Když už ale tyto podmínky splníte, budete mít slušný datový nášup zaručený. Odměny jsou třeba i za pozvání, nebo přestoupení k O2, nebo po za absolvování závodů RunTour. Skoro za každý pohyb vás tedy operátor odmění.

The app was not found in the store. :-(