applenovinky_logoPravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 29. srpna do 4. září dělo okolo společnosti Apple? Nejdůležitějšími tématy jsou bezesporu oznámení data představení iPhonu 7 a problémy Applu v EU.



Na iPhone 7 Plus si připravte více než 28 tisíc korun

Představení iPhonu 7 a iPhonu 7 Plus se nám pomalu blíží a současně s tím přichází i spousta nových informací. Nejnovější únik z Číny ukazuje ceny těchto dvou jablečných telefonů. Tak jako vždy se nejedná o nic levného, avšak posuďte sami.

airpods-iphone-7-renders náhled

Apple představí novou řadu sluchátek Beats po boku iPhone 7

Společnosti Apple tento ttýden unikla informace o tom, že přestaví novou řadu sluchátek Beats po boku iPhone 7 na středeční Keynote. Toto tvrzení je založeno na e-mailu, který omylem poslal Beats PR tým společnosti Apple.

Apple spustil svůj oficiální účet na Twitteru

Apple tento týden spustil na sociální síti Twitter svůj oficiální účet. Nyní tak jablečnou společnost můžete najít pod přezdívkou @Apple. Apple svůj Twitter účet bude používat k oznamování důležitých zpráv a k propagaci svých výrobků a keynote.

Apple-Twitter-Account

Apple by měl v Irsku zaplatit 13 miliard Euro

Apple by měl v Irsku zaplatit 13 miliard Euro za daně. Evropská komise, která vyšetřuje případ společnosti z Cupertina doporučuje, aby Apple zaplatil více než 1,1 miliardy $. Apple s daněmi v Irsku bojuje už delší dobu a zřejmě budou postupy této společnosti klasifikovány jako nezákonné.

Kožená bunda Steva Jobse z obrázku? Za 12 tisíc je vaše!

240363_0

Pokud jste opravdovým milovníkem Steva Jobse, dávejte pozor – do aukce jde totiž několik jeho věcí, které tak zná celý svět – nechybí tedy ani džíny Levis, kožená bunda z fotografie, kde má Steve vztyčený prostředníček nebo jeho župan. Dohromady je více než 30 položek k mání.

Další únik potvrzující 256GB úložiště a Lightning sluchátka u iPhonu 7

Na svět unikla údajně pravá brožura, která bude dodávaná s dalším iPhonem. Nyní můžeme hned nahoře vidět 256GB, tedy velikost úložiště, kolik konkrétní model nabízí. Nechybí ovšem ani zmínka o Lightning sluchátkách.

Apple právě nabízí 2 TB úložiště na iCloud za $19.99

Uživatelé iCloudu nově mohou mít 2 TB úložiště za $19.99 (cca 485,- Kč) měsíčně. Pro připomenutí, iCloud může být využíván jak uživateli Macu, tak iOS pro zálohování či synchronizaci fotografií, videí, dokumentů či zálohování celého zařízení, hudby, e-maily atp.

iCloud icon

Apple čelí hromadné žalobě za nereagující dotykové obrazovky na iPhonu 6

Za hromadnou žalobou stojí Thomas Davidson z Pennsylvanie, Todd Cleary z Kalifornie a Jun Bai z Delaware, kteří se rozhodli soudit s Applem kvůli nefunkčním dotykovým obrazovkám na modelech iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Samotný problém je spojen se špatným spájením čipů na desce.

Apple získal ochranné známky pro Apple Pencil

U.S. Patent & Trademark Office tento týden udělil Applu dvě nové ochranné známky, které se zaměřují na Apple Pencil. Jednou z nich je obrazová verze známky, zatímco druhá představuje pouze text. Apple Pencil byla představena minulý rok po boku iPadu Pro.

Apple oznámil datum představení iPhonu 7

Apple tento týden zveřejnil pozvánky na podzimní keynote, kde představí nové iPhony, o kterých již delší dobu silně svět spekuluje. Očekává se ovšem i druhá generace Apple Watch a nový MacBook Pro.

keynote 2016 iphone 7 náhled event náhledový obrázek

Funkce „Peek and Pop“ je nyní registrovaná ochranná známka

Jen pár dní zbývá do představení iPhonu 7 a společnosti Apple patentový úřad U.S. Patent & Trademark Office udělil registrovanou ochrannou známku na funkci „Peek and Pop“. Jedná se o součást multi-touch funkce, která byla představena společně s iPhonem 6s minulý rok.

6a0120a5580826970c01b8d21888c8970c-800wi