Společnost Apple prostřednictvím svých developerských webových stránek ve čtvrtek zveřejnila aktualizované pokyny pro vývoj aplikací pro AppStore. Tyto pokyny zveřejnila ještě před uvolněním iOS 10, aby se vývojáři již mohli připravit na nové podmínky pro nový operační systém.



Apple nastiňuje základy předpatného aplikací v podsekci plateb. Společnost nabízí několik příkladů, ve kterých je vhodné předplatné, i když nějdůležitějším aspektem zdá se být, že předplatné zajistí trvalou hodnotu aplikace pro zákazníka. Vývojáři mohou zákaznikům nabízet kromě jednorázové platby i průběžné předplatné. Kromě toho může být předplacená aplikace sdílena skrze různá zařízení, kde je daná aplikace k dispozici. Tento model sdíleného předplatného byl představen již červnu. Vývojáři nesmí na trh uvádět další rozšíření aplikace, ale mohou nabídnou stávajícím odběratelům aplikace slevu na rozšíření. Dále po tvůrcích aplikací chtějí, aby z aplikací časem nezmizely zakladní funkce, za které již zákazník zaplatil.

Co se týče SiriKit, Apple říká, že aplikace by měla zahrnovat pouze rozšíření, která se budou přímo vztahovat k aplikaci. Například, rozšíření pro aplikaci plánování jídla by mělo Siri zabránit, aby zákazníkovi při jídle zahájila cvičení v případě, kdy je integrovaná nějaká fitness aplikace. Kromě toho Siri požádá zákazníka, co nejpříjemnějším možným způsobem bez jakýchkoliv reklam či marketingových vložek.

Apple vydal i aktualizované pokyny a několik doporučení pro tvorbu samolepek pro iMessage. Obecně lze řící, že samolepky by se měly řídit stejnými pravidly, které jsou u ostatních aplikací, to znamená žádný urážlivý či nelegální obsah.

Očekává se, že Apple oznámí datum vydání iOS 10 na Keynote příští týden.

App-Store-Apps

Zdroj: appleinsider.com