ios_10_iconDlouho očekávaný iOS 10 je konečně tady a s ním i hromada nových funkcí. Apple vylepšil funkci 3D Touch pro majitele iPhone 6S a iPhone 6S Plus. Nyní se například podržením vybrané aplikace zobrazí její widget.



Dále na uzamčené obrazovce stačí zprávu pouze podržet a nemusíte již zprávu posouvat doleva, abyste mohli na zprávu zareagovat. Další nová funkce 3D Touch, kterou iOS 10 přináší, je možnost smazat veškerá oznámení najednou v notifikačním centru.

Největší změny ale nastaly v aplikaci Zprávy, ve které nyní máte možnost posílat samolepky, animované zprávy, ručně psané zprávy či Digital Touch zprávy. Přes iMessages můžete nyní posílat své skladby, které právě posloucháte nebo video, co máte puštěné na YouTube. Apple přepracoval i své emotikony, a tak jsme se dočkali i nových. Nyní jsou více plastičtější a při odeslání jednoho až tří se zvětší.

img_4449

Další novinkou je „Večerka“ v aplikaci Hodiny, díky které vám chce Apple zkvalitnit spánek. Po zodpovězení pár otázek vám aplikace naplánuje, kdy máte jít vstát a kdy je optimální pro vás vstát. Poté můžete v aplikaci Zdraví sledovat vaše spánkové návyky.

bedtime

Kompletně přepracovaná je aplikace Hudba. Na iPad můžete nově použít funkci Split View. Díky tomu můžete mít na jedné polovině například Safari a na druhé Hudbu. Nově můžete smazat základní aplikace, které jsou v iOS předinstalovány. Ovšem aplikaci Photo Booth na iPad Pro odstranit nejde.

img_4448

Zdroj: 9to5mac.com