password iphone heslo icon ikona code 6 6s 5s 5 seSpoustě uživatelů iOS zařízení se alespoň jednou za život stalo, že si nechtěně při opakovaném zadání špatného hesla zablokovali iPhone na jednu nebo pět minut. iOS 10 ale obsahuje chybu, která vám iPhone uzamkne na poměrně delší dobu.



Problém jsem zaznamenal dohromady 2-krát – jednou pomohl obyčejný restart, ale podruhé jsem musel obnovit celý iPhone. V obou případech se mi iPhone uzamkl na 26 let, 2 týdny, 19 hodin a 12 minut. Poprvé se tak stalo v době, kdy Apple vydal druhou beta verzi iOS 10. Až do této doby jsem žádný problém nezaznamenal, takže chyba byla s největší pravděpodobností opravena.

Stejné téma se objevilo i na samotné podpoře Applu, kdy si jeden z uživatelů stěžoval na stejný problém – jeho iPhone se po špatném zadání kódu uzamkl na pět minut a poté z ničeho nic na 26 let a 16 hodin. Nakonec řešení našel.

Podobný problém se v minulosti stal i slavnému herci Patricku Harrisovi. Ten se nestačil divit, když mu jeho iPad po nabití ukázal, že ho může odemknout až za 23 867 554 minut.

iphone lock screen 26 years

AKTUALIZACE: Stejný problém jako já zaznamenal i jeden z našich čtenářů. Tomu bylo dokonce samotnou podporou v Applu po telefonu sděleno, že se s něčím podobným ještě nesetkali. Na fotografii níže děkujeme Lukáši Skřížalovi. ios 10 bug 26 years