Apple__EarPods_headphones_music_white_box-256Budou to už dva týdny, co byl prodán první iPhone 7 a ještě tu nebylo porovnání nových Lightning EarPods se starými EarPods, které mají 3,5 mm jack. Ve videu na konci článku se můžete podívat na toto porovnání.



Kvalita zvuku

Pokud jste někdy použili EarPods, tak budete přesně vědět, co máte očekávat od nových Lightning sluchátek. Protože kvalita zvuku je naprosto stejná jako u starých sluchátek s 3,5 mm jackem. Kvalita zvuku je sice velmi subjektivní dojem, ale určitě by se neměla výrazně lišit. Nové EarPods jsou součástí balení iPhone 7, ale kupovat si je samostatně se zřejmě nevyplatí.

Zpracování

Zpracování sluchátek je také totožné, byl použit stejný tvrdý bílý plast i pryž kolem kabelu. Očividná změna nastala však u konektoru, kdy byl 3,5 mm jack nahrazen Lightning konektorem, to znamená, že nové EarPods se budou moci připojit pouze k iZařízením jako jsou iPhone, iPad a iPod. Uvnitř Lightning konektoru se nachází digitálně-analogový převodník, a na rozdíl od jiných Lightning kabelů mají ještě gumové těsnění kolem Lightning konektoru. Zatím je nejasné, proč Apple umístil toto těsnění kolem konektoru, ale podobné těsnění je i u starých sluchátek s 3,5 mm konektorem. Dále mají nová sluchátka asi o 8 cm delší kabel.

Redukce z Lightning na 3,5 mm jack

Společnost Apple do balení s iPhone 7 přidala ještě redukci, se kterou budete moci k novému iPhonu připojit i sluchátka s 3,5 mm jackem. Redukce má na délku zhruba sedm centimetrů a vy tak budete moci připojit starší EarPods. Apple nabízí tuto redukci i samostatně za 9 $ (279 Kč).

lightning-to-3-5mm-headphone-jack-adapter

Použití Lightning sluchátek na starších zařízeních 

U starších iPhonů, které mají ještě 3,5 mm jack můžete použít i tato nová Lightning sluchátka.

Můžete použít Lightning EarPods a sluchátka s 3,5 mm jackem současně? 

Ano, můžete. Hudba tak bude hrát z obou sluchátek současně na jednom iZařízení. Pokud však budete poslouchat hudbu přes nová EarPods a poté zapojíte sluchátka přes 3,5 mm konektor, tak hudba začne hrát v posledních připojených.

lightning-earpods-two-plugged-in-at-once

Zdroj: 9to5mac.com