ios_10_iconJeště máte více než den, abyste připravili svůj iPhone nebo iPad na nový iOS 10, který vyjde 13. září v sedm hodin večer. Sdělíme Vám pár rad, kterými byste se měli řídit, aby instalace nového softwaru proběhla bez problémů.



První se ujistěte, že Vaše zařízení je kompatibilní s novým iOS 10.  Do této skupiny spadají iPhone 5 a novější, dále iPad Pro, iPad Air a novější, iPad 4. generace, iPad mini 2 a novější, a iPod Touch šesté generace. Díky novému iOS 10 bude mít Vaše zařízení spoustu nových funkcí.

Zadruhé proveďte zálohu Vašeho zařízení. I když není nezbytně nutná, tak při instalaci mohou nastat komplikace a Vy byste mohli ztratit věškerá data ve Vašem zařízení. Zálohu je možné provést přes iTunes nebo iCloud. Záloha při použití iTunes by měla být rychlejší, stačí pouze Vaše zařízení připojit k Mac nebo PC, kde máte iTunes naintalován. V iTunes naleznete své zařízení a poté v souhrnu kliknete na tlačítko zálohovat.

itunes_zaloha

Dále budete potřebovat vědět Vaše Apple ID a heslo, které použijete po instalaci iOS 10 pro aktivaci Vašeho iPhonu nebo iPadu. Ke stažení iOS 10 musíte mít Wi-Fi připojení, protože jinak Vám aktualizace nepůjde stáhnout, i když máte mobilní data. Možná si na stažení počkáte, protože všichni budou chtít mít ve stejný čas nový iOS, takže servery budou vytížené a aktualizace se bude stahovat pomalu. Celá instalace iOS 10 také zabere určitý čas.

iOS-10-rich-notifications-800x783

 

Zdroj: idownloadblog.com