snapchat iconSnapchat plánuje vydání svého prvního hardwarového produktu, kterým jsou sluneční brýle mající název Spectacles a sednou každému. Jejich zvláštní funkcí je zaznamenání desetisekundového videa.



Vydání brýlí je plánováno na podzim a budou dostupné ve třech barvách: modrozelené, černé a korálové. Sluneční brýle budou stát 130 $ (3 100 Kč). Video se začne nahrávat poklepáním na kloub brýlí a následně bude natočené video bezdrátově synchronizováno se spárováným iZařízením. Objektiv brýlí má rozsah 115°, což odpovídá zornému úhlu oka, to znamená, že brýle zaberou širší úhel než jakýkoliv smartphone. Formát videa bude kruhový, protože CEO Snapchatu Evan Spiegel, tvrdí, že připomíná čtvercový formát, který byl znám v analogové fotografii.

Snapchat vyvíjí brýle už několik let, a sám Evan Spiegel je již rok používal, aby je mohl otestovat v reálném světě. Brýle byly vytvořeny hlavně proto, aby uživatel nemusel držet v rukou smartphone, který před obličejem tvoří zeď mezi ním a objektem, který chce zaznamenat. Prodej Snapchat brýlí bude však zahájen s omezenou distribucí, aby bylo zjištěno, zda se uživatelům skutečně líbí a využijí jejich funkcí.

spectacles-800x931

Zdroj: macrumors.com