Siri_iconOd představení Siri na operačním systému iOS uplynula už nějaká doba a Apple konečně také přišel se svým hlasovým asistentem na operační systém macOS. Apple tak stále vylepšuje svého virtuálního asistenta, aby byl ještě lepší.



Mezi efektivní využití Siri na operačním systému macOS Sierra patří rozhodně schopnost multitaskingu. Přečtěte si tedy výhody využití této funkce na nejnovějším operačním systému macOS Sierra, který bude uveden letos na podzim.

Ptejte se na otázky, dostanete odpovědi

Nejprve musíte spustit Siri. Existuje několik způsobů jak Siri spustit, například stisknutím kláves CMD+Mezerník, kliknutím na ikonku umístěnou ve vašem Docku nebo horním panelu.

Nyní u svého otevřeného dokumentu můžete využít Siri k odpovědi na došlou zprávu bez opuštění dokumentu.

macOS-Siri-Multitask-780x521

Další využití je například takové, že si můžete zkontrolovat aktuální skóre vašeho týmu, který hraje nějaký důležitý zápas nebo aktuální počasí a prohlížet vaše otevřené stránky v prohlížeči Safari.

Nejlépe se dá Siri využít, když pracujete na nějakém projektu do školy nebo práce a nechcete vyjíždět z vašeho rozepsaného dokumentu a znovu se do něj vracet, za účelem hledání nějaké informace. Prostě se zeptáte Siri a pohodlně máte odpověď na vaše otázky vedle sebe a můžete tak efektivně tyto nově získané informace do dokumentu ihned zapracovat.

macOS-Siri-Multitask3-780x521Zdroj: cultofmac.com