iOS 7 Message icon zpravy zprávyKromě nových smajlíků a efektů má aplikace Zprávy další funkci, kterou můžete ozvláštnit své zprávy, aby byly více osobní. Je to možnost napsat zprávu ručně. Možná jste tuto funkci již omylem objevili nebo stále nevíte, jak se k ní dostat.



Když obrátíte iPhone na širší stranu, tak se vám v aplikaci Zprávy zobrazí bílé plátno a vy tak můžete napsat svoji zprávu ručně nebo použitít některou z předepsaných zpáv. Ale pokud je vám pohodlnější psát zprávy při orientaci na šířku, tak nastane problém, protože se vám zobrazí ono bílé plátno. Tento problém má však řešení.

Pro vypnutí ručně psaných zpráv, jděte do aplikace Zprávy a vyberte nějkou konverzaci. Potom překlopte iPhone na šířku a stiskněte ikonku klávesnice v pravém dolním rohu. Pak bude bílé plátno pro ručně psané zprávy skryto a zobrazí se vám normální klávesnice.

disable-handwriting-mode-ios-10-1024x576

Pro opětovné zapnutí ručně psaných zpráv jděte opět do určité konverzace a překlopte displej na šířku a poté v pravém dolním rohu klávesnice klikněte na smyčku. A opět se vám zobrazí bílé plátno pro ručně psané zprávy. Aby vám tato funkce fungovala musíte mít samozřejmě povolené překlápění displeje.

enable-handwriting-mode-ios-10-1024x576

Zdroj: iphonehacks.com