appleAkcie Applu rostou opravdu raketově. Momentálně jsou nejvýše za poslední rok. Před pár dny jsme se dočkali rekordu a akcie stouply dokonce o 2,3% na 116,72 dolarů. Tento nárůst činí 2,66 dolarů za akci. Lépe na tom byly akcie Applu naposledy pouze minulý rok v prosinci. Otázka zní, z jakého důvodu došlo k takovému rapidnímu růstu ?



Jak jste se mohli již z nadpisu dočíst, hlavní příčinou rostoucích akcií Applu je vybuchující vlajková loď největšího rivala Applu – Samsungu, Galaxy Note 7. Spoustu uživatelů již jednoduše Samsungu nevěří a přecházejí na iPhone 7 nebo 7 Plus. Samsung je na tom nyní velice špatně a to Applu pouze hraje do karet.

Vybuchující Note 7 však samozřejmě není jedinou příčinou, ale je nepochybně tou hlavní. I v dalších má však prsty Samsung. Kromě zastavení prodejů jejich vlajkové lodi se jedná o různé soudní spory, které v posledních dnech Samsung proti Applu prohrál a musí platit stomilionová odškodnění za porušení patentů. podle nejnovějších odhadů na tom může Apple vytěžit až dalších 15 milionů prodaných iPhonů 7.

Zdroj: ibtimes.com