MacBook Pro icon ApplenovinkyApple právě představil nový MacBook Pro. Úniky se potvrzují! Nový MacBook Pro. Bude dostupný v 13″ a 15″ variantě. Oproti předchozímu MacBooku Pro je o 17 % tenčí. Disponuje dvakrát tak větším Force Touch trackpadem. Dostane také novou barvu – ke klasické stříbrné se připojí i Space Gray.



Nový MacBook Pro disponuje druhou generací „ Butterfly“ klávesnice a především úplnou novinkou Touch Bar, funkčními klávesami. Dle úniků se tato lišta měla jmenovat Magic ToolBar, ale není tomu tak. Touch Bar disponuje samozřejmě TouchID, které je umístěno v zapínacím tlačítku pomocí kterého si svůj MacBook budete moci odemknout. 

Jak již z názvu vypovídá, Touch Bar je dotyková lišta s retina rozlišením. Na Touch Bar je možné používat gesta, která ještě více usnadní používání jablečného notebooku. Touch Bar spolupracuje se zcela novým T1 čipem. Craig Federighi, který odkryl nové MacBooky ukazuje, jakými způsoby lze Touch Bar používat.

apple-macbook-event-20161027-8203

Federighi ukazuje především systém systémové funkce, ale také výběr textu, autokorektury nebo prohlížení fotografií – jednoduše přejedete prstem po Touch Bar. Pomocí Touch Bar lze fotografie i upravovat. Při psaní zpráv se na liště objeví například smajlíci. Z displaye můžete tlačítka rychlého přístup velice jednoduše přesunout na lištu tak, že je pouze přesunete k dolnímu okraji a ona se automaticky objeví na liště.

Display je samozřejmě nejlepší, jaký kdy na MacBooku byl. O 67 % jasnější než na předchozím MacBooku Pro. Phill Schiller představil hardwarovou vybavenost nového MacBooku Pro. Nový jablečný notebook disponuje procesorem Quad Core i7, grafickou kartou Radeon Pro, která je až o 50 % výkonnější. Dále disponuje superrychlým SSD a skvělým chlazením, díky kterému se jen tak nezahřeje. MacBook Pro dostal také nové reproduktory, které zní skvěle.

Nyní se podíváme na konektorovou vybavenost. Nové MacBooky Pro disponují čtyřmi Thunderbolt 3 konektory. Jeden slouží pro nabíjení, další jako VGA, USB a HDMI.

Menší MacBook Pro bude dostupný ve dvou variantách. Levnější varianta nebude obsahovat Touch Bar a místo procesoru i7 procesor i5.

Ani jedné z nových verzí MacBooku Pro však nesvítí na „zádech“ nakousnuté jablíčko. Tento symbol poprvé zmizel u 12″ MacBooku. Nový MacBook Pro je oproti původnímu MacBooku od Applu, který byl představen před 25 lety 6,5 milionkrát výkonnější!

Ve zkratce o novém MacBooku Pro: Dvě velikosti – 13″ a 15″, nový display a klávesnice Touch Bar, Touch ID druhé generace, úložiště až 2 TB, vše výkonnější a tenčí než MacBook Air. To vše je nový MacBook Pro.

apple-macbook-event-20161027-9051

Článek budeme aktualizovat

Zdroj: theverge.com