iphone-8-concept-armend-lleshi-11-768x432Nikkei Asian Review poukazuje na nedávné zprávy, že se Apple vrací k celoskleněnému designu u iPhone 8 který má vyjít příští rok. Apple již dříve používal celoskleněný design u iPhone 4 a iPhone 4S. Další informace jsou takové že se dočkáme 5″ palcového displeje.



Od iPhone 5 přešel Apple na hliníková záda, které vlastní i nejnovější iPhone 7. Navíc 5″ palcový iPhone 8 by rozšířil nabídku současných 4,7 a 5,5 palcových modelů.

„Apple se předběžně rozhodl, že všechny 5,5 palcové, 5 palcové a 4,7 palcové modely se budou vyrábět v celoskleněném designu k odchýlení se od kovových zad současných iPhonů, Biel and Lens bude pravděpodobně poskytovat veškerá skleněná záda pro nový iPhone příští rok“ uvedl zdroj.

Minulý měsíc, KGI sdělilo, že iPhone v roce 2017 přejde s konstrukcí na celoskleněný design. Myšlenka je v tom, že vysoce lesklý Jet Black se jako novinka zavedla u iPhone 7. Tato novinka je velice populární, avšak je obtížné lesklý povrch vyrobit a hlavně je velice náchylný k poškrábání. Sklo se sice může po nárazu snadno rozbít ale není tak náchylné na poškrábání a znehodnocení.

Předpokládá se, že celoskleněná varianta má být v kombinaci s kovovým pláštěm na okrajích podobně jako u konstrukce iPhone 4. KGI předpokláda, že high-end modely by mohly používat kov z nerezové oceli, zatímco lower-end modely by se spoléhaly na hliník. Další velice očekávanou věcí je, že příští rok iPhone 8 dostane AMOLED displej.

Nikkei poukazuje na to, že iPhone 8 bude nabízen ve 4.7, 5 a 5,5 palcové verzi. Dokonce předchozí informace vypadali i na možnost 5,8 palcové verze. Také se diskutuje o tom, zda se v roce 2017 dočkáme zakřiveného displeje: podle KGI spíše ne, zatímco Nikkei u 5,5 palcových modelů už zakřivený displej uvádí.

Nikkei také uvádí, že plány na nový iPhone 8 by se mohly ještě začátkem roku 2017 změnit.

Zdroj: 9to5mac.com