iOS 7 maps mapy apple - iconJednou za čas se vždy objeví nějaká skrytá funkce v iOS. Teď je to funkce Frekventovaná místa, ta zazmenává místa, kde se nacházíte a jak dlouho na daném místě trávíte času. Dokonce zaznamenává čas, kdy jste na dané místo dorazili a kdy jste místo opustili.



Dále má tato funkce přehled jak často dané místo navštěvujete. Společnost Apple tvrdí, že získaná data zůstávají pouze ve vašem iZařízení a nejsou odesílána na jejich servery. Funkce využívá tyto informace pro personalizované služby. Má pomoci uživateli se dostat na dané místo například rychleji, když je zácpa apod. Dále uživatel dostává informaci, jak dlouho bude trvat cesta do daného místa vzhledem k dopravní situaci. Pokud se vám nelíbí, že iPhone sleduje vaši polohu, tak můžete funkci vypnout.

Jak najít či vypnout tuto funkci? 

  1. Spusťte aplikaci Nastavení.
  2. Přejděte na položku Soukromí a klikněte na Polohové službyview-and-turn-off-frequent-locations
  3. Sjeďte úplně dolů a klikněte na Systémové služby.view-and-turn-off-frequent-locations-1-576x1024
  4. Poté najděte Frekventovaná místa a klikněte.view-and-turn-off-frequent-locations-2-576x1024
  5. Dostali jste se k místu, kde jsou uloženy informace o navštěvovaných místech. Kliknutím na dané místo se dozvíte další informace. Pokud chcete funkci vypnout, můžete tak učinit teď, a poté můžete smazat veškerá data.

view-and-turn-off-frequent-locations-3

Zdroj: iphonehacks.com