iOS 7 maps mapy apple - iconTato nová funkce iOS 10 je opravdu hodně přínosná, když potřebuje najít své zaparkované auto někde, kde to neznáte. Ale může se stát, že vám tato funkce nebude fungovat, proto vám přinášíme návod, jak tento problém vyřešit.



Tato funkce využívá Bluetooth k párování s vozidlem, pokud váš vůz nemá možnost propojení pomocí CarPlay. Pokud máte problémy se spárování iPhonu pomocí Bluetooth se svým autem, možná zkuste toto jako první. Vypněte všechny otevřené aplikace na iPhone a restartujte ho, a poté postupujte podle následujících kroků.

  1. Ujistěte se, že váš iPhone byl nastaven tak, aby se připojil pomocí Bluetooth k vašemu vozu. Doporučujeme, abyste resetovali párování mezi vašim iPhonem a autem, to znamená že smažete data o párování jak ve vašem autě tak iPhonu. Na iPhonu, klepněte na Nastavení –> Obecné –> Bluetooth –> Název a změňte název zařízení z „iPhone“ na nějaký jiný. Poté, co jste přejmenovali zařízení, spárujte iPhone s vašim vozem.
  2. Budete muset používat aplikaci Mapy od Apple, aby vám tato funkce fungovala. Ujistěte se, že máte v Nastavení povolené notifikace pro Mapy. Klepněte na Nastavení –> Oznámení –> Mapy a zkontrolujte, zda máte notifikace povoleny.
  3. Dále musíte mít zaplou funkci Frekventovaná místa. Nastavení –> Soukromí –> Polohové služby –> Systémové služby –> Frekventovaná místa.
  4. Otevřete Nastavení, klikněte na Mapy a povolte funkci Zobrazit polohu auta.

Kroky 3 a 4 jsou rozhodující pro funkčnost této vymoženosti. Pokud vám stále tato funkce nefunguje, obnovte všechna nastavení ve vašem iPhonu. A zkuste znovu výše uvedené kroky.

parked-car-feature-1

Vzhledem k tomu, že funkce určuje vaši polohu, tak může výrazně zvýšit spotřebu baterie na iPhonu.

Mnoho uživatelů si stěžuje, že je tato funkce nefunguje na starších iPhonech. Společnost Apple uvádí, že problém může nastat se staršími vozidly, ale některým uživatelům funkce nefunguje i s novými auty. Dále jsou ty již známé problémy, které souvisí s problémy s připojením Bluetooth u vozidel BMW.

Zdroj: appletoolbox.com